Eigen foto

Interview Boerenbusiness stage

‘Een mooie ervaring voor de toekomst’

10 Juni 2022

Ruben van der Maas (24) studeert aan de Aeres Hogeschool Dronten en zit in het vierde jaar van de opleiding Dier- en Veehouderij en Ondernemerschap. Hij is werkzaam bij verschillende agrarische bedrijven en in de aannemerij. Op dit moment rond hij zijn studie af met een stage bij Boerenbusiness: het regelen en coördineren van de Ruwvoertour.

Ruben is erg te spreken over het verloop van zijn stage: "Het is leuk, zeer flexibel, breed en het is een enorme plus op je Nederlands!"

Hoe verloopt je stage tot nu toe?
"Tijdens mijn stage ben ik bezig met het regelen en coördineren van de Ruwvoertour. Hiervoor begeleid ik de boeren, verzamel ik data en luister ik naar wat zij te melden hebben over de afgelopen tijd. Dit zet ik dan vervolgens om in een artikel voor op de website. Het streven hierbij is om ongeveer drie artikelen per week te publiceren. Ik loop drie dagen in de week stage. En hier komt dan ook weer het flexibele van Boerenbusiness naar voren; ik kan zelf bepalen hoe ik deze weken inricht. Dat vind ik fijn!"

Waar heb jij je in kunnen ontwikkelen?
"Door de activiteiten die ik uitvoer tijdens mijn stage heb ik me ontwikkeld in de Nederlandse taal. Dit is niet altijd mijn sterkste kant geweest, maar ik denk dat mijn stage daar een positieve invloed op heeft gehad. Door de kennis die ik hierin heb opgedaan, kan ik beter inzien hoe een tekst in elkaar zit en wat de achtergrond ervan is. Ik heb een goede blik kunnen werpen in het mediagenre. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage een stuk zelfstandigheid en moet ik ervoor zorgen dat alles goed geregeld is en goed verloopt binnen de Ruwvoertour. Ik heb veel vrijheid en ik krijg de verantwoordelijkheid dat alles goed geregeld is. Ik heb geen moeite gehad met deze vrijheid; dit past mij juist heel goed. Verder klikt het in mijn ogen erg goed met het team. Het is een zeer sociaal, leuk en vrij jong team, wat altijd erg enthousiast is over alles."

Hoe draagt de stage bij aan je opleiding?
"Ik ben veel in gesprek geweest met verschillende boeren. Vervolgens maakte ik een vertaalslag van wat de boer vertelde naar het op papier zetten. Dat is precies wat mij aanspreekt. Van hieruit kom je dan bij mijn opleiding terecht. Binnen mijn opleiding heb ik alle cijfers gekregen, processen geanalyseerd en geleerd. Tuurlijk heb ik hier ook praktijkervaring opgedaan, ook vanuit wat je zelf meemaakt. Bij mijn stage krijg je vanuit verschillende oogpunten een mening geformuleerd met verschillende cijfers. Die mening kan ik aan de hand van de kennis vanuit mijn opleiding heel goed vertalen naar een tekst. De ervaring en kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn stage neem ik zeker mee naar de toekomst. Ook de werksfeer heeft een positief effect gehad op mijn ontwikkeling. Het gaat nergens vanzelf en je moet zelf hard werken voor hetgeen je wilt bereiken en dat is ook helemaal niet erg!"

Waar haal jij je energie uit bij het bedrijf?
"Ik vind het altijd erg leuk om te horen dat mijn artikelen in de smaak vallen en dat ze veel gelezen worden. Ik wil er dan voor zorgen dat mijn volgende artikelen dit kunnen overtreffen. Opvallend aan dit bedrijf is in mijn ogen de kleinschaligheid en saamhorigheid. Iedereen weet wat hij of zij doet en dit wordt uitgevoerd in juist overleg met elkaar. Ik zie dat het gestructureerd verloopt en dat heeft een mooi effect op het bedrijf. Dit is mede de reden dat ik een stage hier zeker zal aanraden. Je krijgt vrijheid en ontwikkelt zelfstandigheid met de juiste begeleiding hierin."

Hoe zie je de toekomst voor je?
"Mijn toekomst ligt nog vrij open. Ik wil eerst mijn studie afronden. Als het kan zou ik graag boer willen worden. We hebben thuis geen bedrijf, dus dit is afhankelijk van de mogelijkheden die hierin zijn. Maar anders is er in mijn ogen zat werk in de agrarische sector. Ik wil graag in de agrarische sector actief blijven en als dat niet als boer is, dan met een functie in advies of onderzoek. Ik heb de hoop en verwachting dat ik hier in de loop der tijd tegenaan loop."

Vanaf augustus hebben we weer plek voor een stagiair(e) in onze Ruwvoertour. Word jij de opvolger van Ruben? Bekijk hier de vacature! 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden