Opening fabriek in Frankrijk

Rijden we straks allemaal met een Kubota?

4 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Japanners zijn ambitieus en harde werkers. Kubota is hierbij geen uitzondering. Eind vorig jaar werd bekend dat het bedrijf in Frankrijk een nieuwe fabriek zal gaan bouwen. Ook Nederland deed mee aan deze race. De plannen beginnen nu werkelijkheid te worden.

In april 2015 moet de serieproductie van Kubota trekkers in Noord-Frankrijk beginnen. Hiermee willen de Japanners hun marktaandeel in Europa flink vergroten. Daarvoor werd in mei 2013 al machinebouwer Kverneland overgenomen, wat zeker geen kleintje is. Voorlopig worden de Europese machines van Kverneland echter nog niet in een oranje jasje gestoken.

De fabriek, die in het plaatsje Bierne komt te staan, kost Kubota naar verwachting 40,3 miljoen euro. Op 11,5 hectare grond moeten straks 140 medewerkers zich bezighouden met de productie van landbouwtrekkers voor Europa, Noord-Amerika, Australië en ook Japan. De Franse fabriek gaat zich namelijk richten op nieuwe modellen, die een vermogen tot 200 pk hebben. Momenteel zitten ze bij Kubota daar om te springen. Eind december van dit jaar moeten de eerste modellen al van de band gaan rollen.

Kubota bouwt in Bierne niet alleen een fabriek maar ook een ontwikkelingscentrum. Daar zullen nieuwe series met een vermogen van 130 tot 170 pk worden ontwikkeld. Nu heeft het grootste model nog 135 pk. De totale investering voor de Japanners bedraagt 57 miljoen euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Westbrabander 4 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10843636/Rijden-we-straks-allemaal-met-een-Kubota]Rijden we straks allemaal met een Kubota[/url]
Aan de kwaliteit van Kubota zal het niet liggen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden