Frankrijk

aardappelen beregening

Nieuws Droogte

Franse overheid bezorgd over extreme droogte

De gewasopbrengsten in grote delen van Frankrijk kunnen weleens fiks lager uitpakken door droogte dit jaar. De overheid in het land maakt zich daar grote zorgen over. Financiële maatregelen worden genomen om de agrarische sector en waterschappen te steunen met extra miljoenen. Ook voor de middellange termijn komt geld vrij.
10 Mei 2022
koeien frankrijk

Nieuws Melkproductie

Kaalslag in Franse melkveehouderij dreigt

De melkproductie in Frankrijk dreigt de komende jaren fors in te leveren.
13 April 2022
pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
frankrijk Emmanuel Macron

Analyse Frankrijk

Wat hebben verkiezingen in petto voor landbouw?

De Franse presidentskandidaten Emmanuel Macron en Marine Le Pen staan op veel vlakken lijnrecht tegenover elkaar, qua landbouwbeleid zijn ze opvallend gelijkgestemd. Beiden willen ze sleutelen aan het toekomstig Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in het kader van de voedselzekerheid. Le Pen ziet de Brusselse regels het liefst helemaal verdwijnen, net als de handelsverdragen.
11 April 2022
grond frankrijk grondbewerking

Nieuws Voedselzekerheid

Frankrijk brengt 300.000 hectare braak in productie

Zo'n 300.000 hectare landbouwgrond die normaliter als braakland wordt ingezet kan door boeren in Frankrijk dit jaar beteeld worden. Dat maakt het Franse landbouwministerie bekend. De GLB-betaling die hieraan vasthangt blijft gehandhaafd. Frankrijk wil zo over meer product beschikken dat kan worden geëxporteerd binnen de EU of Afrika.
4 April 2022
koeien frankrijk

Achtergrond Melk

Duidelijke krimp voor Franse melkplas in 2021

De melkveehouders in Frankrijk hebben de laatste maanden van afgelopen jaar afgesloten met relatief lage productiecijfers. Ook over heel het jaar vielen de volumes in het land met de op één na grootste melkplas van Europa lager uit.
22 Februari 2022
wintergraan wintertarwe

Nieuws Granen

Hogere tarweprijs zorgt niet voor meer areaal

In tegenstelling tot wat eerder in de media werd gebracht zet een hogere tarweprijs akkerbouwers in West-Europa niet aan tot het uitbreiden van hun areaal. Nieuwe cijfers laten een krimp van de teelt zien. Bij koolzaad is dat wel het geval vanwege een recordprijs.
10 Februari 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers in Frankrijk draaien overuren

Net als in Nederland schrijven de Franse aardappelverwerkers zeer goede verwerkingscijfers op over het einde van 2021. De aardappelverwerking nam maar liefst met een derde toe. Dit betekent dat Frankrijk en België steeds meer aardappelen over de grens heen en weer schuiven.
4 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden