App van gefrustreerde boer

Trekker onderhoud registreren in een app

15 April 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het bijhouden van datums wanneer een trekker of machine voor het laatst is onderhouden of wanneer hij is aangeschaft gebeurt meestal in een kladblok of boekje. Twee Amerikaanse boeren vonden dat het kladblok van hun grootvaders nodig gemoderniseerd moest worden. Daarom werd de Tractorpal app ontwikkeld.

Akkerbouwers Erik Schlimmer en Keith King uit South Dakota waren het oude onderhoudsboekje van hun opa’s helemaal zat. Daarom gingen ze om tafel zitten voor een oplossing in de eenentwintigste eeuw. Tractorpal is het resultaat. Hiermee kun je uitgebreide gegevens bijhouden per trekker of machine. Zo raken de gegevens nooit kwijt en heb je ze altijd bij de hand.

De Tractorpal app bestaat uit drie onderdelen. Er is een hoofdstuk voor het onderhoud, een inventaris en, tegen betaling, is het ook mogelijk de ingegeven apparatuur te volgen via een gps-signaal. Voor het onderhoud kun je alle trekkers, zelfrijders en andere voertuigen invoeren. Zo is het ook mogelijk gegevens van een pick-up bij te houden bijvoorbeeld. Vervolgens kun je gedetailleerde informatie invoeren over bijvoorbeeld de serienummers van filters, of wat de originele aankoopprijs was. Wordt de olie of een filter ververst, dan voer je dit in. Deze gegevens zijn ook de exporteren naar een email. Zo kun je bijvoorbeeld rapporten uitdraaien met de onderhoudshistorie wanneer je een trekker verkoopt. Al die gegevens, samen met serienummers en het bouwjaar maken onderdeel uit van de inventaris. Ook kun je foto’s toevoegen van alle apparatuur.

Om de trekker of combine ook te kunnen volgen via een gps-signaal heb je de betaalde versie nodig. Die kost 5 dollar. Ook het exporteren van gegevens naar de email, en het ‘customizen’ van de app kun je alleen in de betaalde versie doen. De app is voor zowel Apple als Android gratis te downloaden maar alleen in het Engels te gebruiken.

Tractorpal.jpeg

Tractorpal2.jpeg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Pieter 26 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10848536/Trekker-onderhoud-registreren-in-een-app]Trekker onderhoud registreren in een app[/url]
Zijn er niet meer van deze apps? En dan in het Nederlands?
stan 27 April 2015
ik lach even heel hard nu..
coco 28 Januari 2016
handig
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden