Voor 5,4 miljoen euro

GPS-specialist SBG in Amerikaanse handen

5 Mei 2014

Per 1 mei heeft het Amerikaanse Raven Industries SBG Precision Farming uit Middenmeer overgenomen. Met de overname is een bedrag van 7,5 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) gemoeid. Ook dochteronderneming Navtronics is aangekocht door Raven.

De hoofdvestiging van SBG in Middenmeer wordt tevens het hoofdkantoor voor Raven in Europa. Eerder al werden enkele systemen verkocht in Nederland, maar niet op grote schaal. Sinds 2003 is SBG Precision Farming actief in de GPS wereld. De Amerikanen zien vooral mogelijkheden voor de rtk-gps systemen en werktuigbesturing in Amerika. Daarnaast heeft het bedrijf ook de ambitie met andere fabrikanten samen te werken om zo geïntegreerde gps-systemen te kunnen leveren.

Voor de Nederlandse klanten veranderd er momenteel weinig. Het logo krijgt de toevoeging ‘powered by Raven’, wat voorlopig zo zal blijven. De Nederlandse organisatie blijft vooralsnog ongewijzigd. Wel kun je vanaf heden ook voor het volledige productprogramma van Raven bij SBG terecht.

Raven Industries, uit South Dakota, bestaat al sinds 1956. Het bedrijf begon met de productie van ballonnen voor onderzoek in de ruimte. Dit is nog steeds een tak binnen het bedrijf. Verder maakt het bedrijf plastic en dus gps-systemen.

Regenradar
Powered by Agroweer
Haal meer rendement uit je aardappelen

Aangeboden door MoveRTK

Haal meer rendement uit je aardappelen

CNH neemt gps-specialist Raven over

Business Overname

CNH neemt gps-specialist Raven over

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief