RTK-GPS

akkerbouw voorjaar lente zaaien veldwerk

BB Weer Precisielandbouw

Rechtrij-issue na verstoring Russische satelliet

Niet meer recht kunnen rijden op het land als (indirect) gevolg van de oorlog in Oekraïne. Het klinkt vergezocht, maar er zit een kern van waarheid in. Gebruikers van rtk-rechtrijsystemen ervaren problemen met het Russische Glonass-signaal. Het betreft alleen oudere systemen.
16 Maart 2022
LTO

Aangeboden door MoveRTK

Haal meer rendement uit je aardappelen

Om optimaal rendement uit uw aardappels te halen is het belangrijk om uw gps-signaal te corrigeren. Dit kan het makkelijkst en nauwkeurigst met Move RTK, de nr. 1 landelijke leverancier gps RTK-correcties. Dan beschikt u namelijk 24 uur per dag over een betrouwbaar signaal, jaar op jaar herhaalbaar.
23 November 2021
zaaien GPS biologisch erf erwten

Business Overname

CNH neemt gps-specialist Raven over

CNH Industrial – het moederbedrijf van New Holland, Case IH en Steyr – neemt de Amerikaanse fabrikant Raven Industries over. In Nederland kennen we Raven vooral als gps-specialist na de overname van SBG Precision Farming in 2014. Maar, het bedrijf is wereldwijd groot in allerhande elektronicatoepassingen voor de landbouw. Inmiddels ook autonomie.
21 Juni 2021
John Deere GPS

Nieuws Criminaliteit

Gps-diefstal wordt eindelijk breed aangepakt

De diefstal van (rtk) gps-systemen en andere elektronica in trekkers en machines neemt steeds grotere vormen aan. De schade loopt inmiddels in de miljoenen en niet alleen Nederland wordt getroffen. Europol gaat in meerdere EU-landen op speurtocht.
13 Juli 2020
John Deere GPS

BB Weer GPS-diefstal

Gps-diefstal houdt sector in zijn greep

De schrik zit er bij veel loonbedrijven en akkerbouwers goed in. In april kwamen er meldingen uit Zeeland, Noord-Brabant en Groningen en 1 maand later worden steeds meer bedrijven getroffen door gps-diefstal. De politiek en loonwerkorganisatie Cumela roepen de politie op actie te ondernemen.
4 Juni 2019
John Deere GPS

BB Weer GPS-technologie

'Keuze gps-systeem cruciaal voor ondernemer'

De mechanisatiewereld ziet het aantal gps-systemen die af fabriek besteld worden, in rap tempo toenemen; soms onder druk van het 'full-liner-schap', die alles bij boeren (AB-lijn tot oogstmachine) in hun kleur willen zien. Als het aan Vantage Agrometius ligt, blijft de klant zijn onafhankelijke positie wel behouden. 'Die is cruciaal voor je onderneming.'
24 Mei 2019
GPS

BB Weer Vantage Agrometius

Gratis taakkaart-applicatie uitgebreid

Circa 1 jaar na de introductie zet precisielandbouwspecialist Vantage Agrometius het online portaal Taakkaart.nl steviger in de markt. De gratis applicatie blijft leverbaar voor taakkaarten om variabele loofdoding of stikstof toe te passen. De betaalde licenties vergroten het aantal mogelijkheden en ook maakt het bedrijf uitwisselbaarheid tot een speerpunt.
22 Mei 2019
John Deere GPS

BB Weer gps-diefstal

Gps-diefstal treft meerdere merken

Al sinds de start van de voorjaarswerkzaamheden worden de boeren en loonwerkers wederom getroffen door diefstal van gps-systemen. Vooral John Deere is populair, maar ook andere merken worden ontvreemd.
24 April 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox