Ook RTK-GPS

Müller Elektronik lanceert nieuwe GPS-systemen

19 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de DLG Feldtagen zal Müller Elektronik een nieuw pakket aan GPS-systemen lanceren onder de naam Track-Leader Auto. Er zijn verschillende systemen, met een elektrisch stuurwiel of hydraulische hulpbesturing. Ook kan GPS op voorbereidde trekkers worden geïnstalleerd. Allemaal werken ze samen met de Touch 1200 terminal.

Alle GPS-systemen lanceert Müller in het vervolg onder de noemer Track-Leader Auto. Ook de app, heet zo. Het gaat hier niet om een 'echte' app voor mobiele apparaten maar een programma dat draait op de terminal. Het systeem werkt namelijk altijd samen met de nieuwste Isobusterminal van Müller, de Touch 1200. Deze heeft twee kleurenschermen en laat in één scherm de besturing zien en in de ander het werktuig. Er zijn drie niveaus van besturing mogelijk. De Track-Leader Auto eSteer, ISO en Pro.

De Track-Leader Auto Pro is het meest uitgebreide systeem. Deze grijpt direct in op de hydrauliek om de besturing over te nemen. Beter bekend als RTK-GPS. Het eSteer systeem gebruikt een elektrisch stuursysteem, die je op het stuurwiel van de trekker monteert. De laatste mogelijkheid, ISO, is speciaal bedoeld voor trekkers die wel voorbereid zijn op GPS-besturing maar nog geen stuursysteem hebben. Müller richt zicht met deze producten overigens vooral op machinefabrikanten en niet direct op eindgebruikers. Mede hierdoor heeft de Duitse fabrikant toch kans van slagen, in de reeds verzadigde markt van GPS-systemen, omdat het reeds veel terminals levert aan machinefabrikanten.

Het stuursysteem, dat Müller bij Leica inkoopt, is voorzien van een zesassige gyroscoop. Die houdt rekening met rollende, draaiende en gierende bewegingen. De borstelloze elektromotor in het eSteer stuursysteem werkt volgens Müller geluidloos en met een zeer laag stroomverbruik. Afgelopen najaar lanceerde de fabrikant op de Agritechnica al een aantal GPS-antennes. Voor Duitsland heeft Müller een eigen correctiesignaal, Terrastar genaamd. Vanaf half juni zijn de eerste systemen beschikbaar.

Lenkradmotor-mTOUCH1200-hoch_klein.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden