3D objecten via de post

Royal Mail biedt 3D printservice aan

10 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Britse Royal Mail gaat de Engelsen een extra service aanbieden naast het bezorgen van poststukken. Zo kun je er straks terecht om 3D ontwerpen te laten printen. Daarvoor werkt het samen met het bedrijf iMakr. Kenners verwachten niet dat het aantal 3D-printers thuis zal toenemen vanwege de complexiteit en kosten. Wie toch een onderdeel wil laten printen kan dat veel goedkoper laten doen.

Het kantoor van Royal Mail in Londen wordt binnenkort uitgerust met 3D-printers van Makerbot om nieuwe en bestaande ontwerpen af te kunnen drukken. Je kunt een bestaand ontwerp uitkiezen en bestellen, of zelf een ontwerp maken en dat naar het bedrijf sturen. De producten variëren van telefoonhoesjes tot hebbedingetjes maar ook lagers en speciale steuntjes. Daarbij is de verzending natuurlijk direct geregeld, wat eveneens een mooie opsteker voor Royal Mail is.

De service is een proefproject om de animo van 3D printing onder het grote publiek te peilen. Dit volgt na uitspraken dat consumenten niet snel zelf zo’n ding zullen aanschaffen, maar wel graag 3D geprinte objecten willen aanschaffen. Een gemiddelde printer kost op dit moment ongeveer 1.200 euro. Daar komt de ‘inkt’ nog bij. Voor een consument is het daarom niet interessant er zelf in te investeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden