Maaidorser blijkt succesnummer

Investeringen bij Deutz werpen hun vruchten af

3 Februari 2015

Deutz-Fahr, het grootste en meest belangrijke merk van de SDF groep, heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd om hun productprogramma een broodnodige update te geven. Dat lijkt goed gelukt, zo blijkt uit de verkoopcijfers van het bedrijf in Duitsland. In dat land staat het merk, dat ondanks zijn Italiaanse partners het Duitse imago behoudt, op een vierde plaats na Fendt, John Deere en Case/Steyr.

In Duitsland werden over heel 2014 in totaal 28.555 trekkers verkocht van 51 pk of meer. Een daling van 3,8 procent ten opzichte van 2013. Deutz-Fahr leverde in totaal 3.120 nieuwe trekkers af in een jaar tijd, zo meldt Top Agrar. Daarmee verliest het bedrijf zijn derde positie aan Case en Steyr. Echter, bij Deutz-Fahr Lauingen zijn ze dik tevreden.

In het segment 101 tot 110 pk is het merk met hun 5-serie marktleider. In totaal is die modellenreeks goed voor 14 procent van alle verkopen in het lichte segment. In de klasse 61-80 pk hebben de Agrolux en Agro Plus samen een aandeel van 19 procent. Voor kleine trekkers is Deutz-Fahr in Duitsland nu de marktleider geworden. Met de nieuwe 6-serie, die in een vernieuwde fabriek in het Zuid-Duitse Lauingen wordt geproduceerd, wil het merk ook de klasse 151-200 pk gaan veroveren.

Vooral het segment zware trekkers met meer dan 200 pk stijgt flink qua verkoopaantallen. Deutz-Fahr doet het hier goed met hun 7-serie. De verkopen stegen met 6 procent, ten opzichte van 3 procent vorig jaar.

Het grootste succesnummer van Deutz-Fahr zijn de maaidorsers. De hele lijn ging volledig over de kop. Voor het eerst in vijftien jaar tijd werden weer drie cijfers genoteerd bij de verkoop. Dat is een hele prestatie, want de totale markt kromp juist. In Nederland is de markt voor maaidorsers maar klein. In totaal misschien maar 50 nieuwe machines. Deutz-Fahr is ook hier echt weer actief. Afgelopen jaar werden verschillende nieuwe machines verkocht door heel het land.

Rainer Morgenstern, voorzitter van het college van bestuur van SDF, is in zijn nopjes met dit resultaat. 'Vooral onze C9000 en C7000 serie maaidorsers zijn een groot succes gebleken', zegt hij. 'Ook het marktleiderschap in de voor ons zeer belangrijke klasse van 61-80 pk en 101-110 pk is voor ons een mooie overwinning.'

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief