Waarschuwing bij dichte dop

Teejet breidt programma spuitcomputers uit

20 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Teejet komt met een nieuwe spuitcomputer op de markt. De DynaJet Flex 7120. Dit is een controlesysteem die speciaal is bedoeld om spuitdoppen te controleren en te waarschuwen bij een veranderende afgifte of blokkering. Daarnaast krijgt de Aeros 9040 computer er een aantal functies bij. Deze kan eveneens doppen controleren en is Isobus compatibel.

De Aeros 9040 krijgt er een aantal functies bij. Tip Flow Monitoring controleert de spuitdoppen en waarschuwt wanneer er een verstopt zit. Ook kan hij overweg met een Isobus Universal Terminal  en data verzenden of ontvangen via wifi. Deze functies draaien naast de bestaande als; een GPS signaal, video, variabele toediening, druppelgrootte bepaling, kaarten maken en automatische sectieaansturing.

Het Tip flow monitoring systeem is tweeledig. Je krijgt een waarschuwing op de terminal en een LED lampje, gemonteerd aan de boom naast het dopje, begint te knipperen. Dat scheelt zoekwerk. Treed er een blokkering op, dan wordt deze ook in de perceelskaart opgeslagen. Dankzij de Isobus UT is het mogelijk om zowel de computer als GPS op één scherm weer te geven.

De DynaJet Flex 7120 computer werkt naast het bestaande systeem van je spuit. Dit kan op zowel een nieuwe als bestaande machine zijn. Het systeem monitort de spuitkwaliteit en de gespoten hoeveelheid. Het heeft altijd een ratecontroller nodig om mee samen te werken.

De computer controleert en logt zaken als de spuitdruk en druppelgrootte. Ook kun je deze instellingen later weer oproepen via het touchscreen. Met een mogelijke verplichting op drukregistratie moet iedere spuit wellicht met zo’n logger worden uitgerust.


Vorig jaar al introduceerde Teejet de nieuwe Aeros 9040 terminal. Die wordt qua functionaliteit nu uitgebreid.


De Dynajet Flex 7120 computer werkt samen met een drukregelaar om de druk en druppelgrootte van een spuit te registreren. Je kunt instellingen opslaan en oproepen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden