Veldspuit

spuiten

Opinie Niels van der Boom

Is investeren in spuittechniek wel zo slim?

De akkerbouwers en andere bedrijven die met een veldspuit werken, buigen zich op dit moment volop over het onderwerp 'drukregistratie'. Ondanks dat dit onderwerp al zo'n 10 jaar op de agenda staat, vergt het nog steeds veel studietijd. Tonnen worden geïnvesteerd om aan alle regels te voldoen. Is dat wel zo slim?
22 Oktober 2019
Fendt

Weerupdate Trekkers

Nieuwe Fendt-bediening voor Nederlandse boer

Tegelijk met Fendt's lancering van de 900 S5 trekkers toont het ook een geheel nieuw bedieningsconcept: FendtOne. De vertrouwde armleuning met joystick is flink aangepakt. Het dashbord zelfs helemaal verdwenen. Op de 300- en 700-Vario is het als eerste verkrijgbaar.
2 Juli 2019
spuiten gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Drukregistratie is nog maar het begin

Tegelijkertijd met de 'Toekomstvisie gewasbescherming 2030' heeft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) ook inzicht gegeven over hoe de sector in de komende 10 jaar een emissie van 0 in de gewasbescherming moet behalen. Drukregistratie op de veldspuit lijkt slechts het begin.
17 April 2019
spuiten gewasbescherming Onkruidbestrijding Stomp

Nieuws Drukregistratie

Eindelijk officieel antwoord op drukregistratie

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, heeft maandag 14 januari officieel duidelijkheid gegeven over de drukregistratievoorziening op veldspuiten. De verplichting geldt vanaf 1 januari 2019, maar dit jaar wordt als overgangsjaar gehanteerd.
15 Januari 2019
spuiten gewasbescherming

Nieuws Gewasbescherming

Drukregistratie: dit zijn de eisen vanaf 2019

Per 1 januari 2020 moeten veldspuiten voorzien zijn van een drukregistratiesysteem. Daarbij geldt 2019 als overgangsjaar. Machines die gebruik maken van driftreducerende technieken of die 90% driftreducerende doppen hebben bij 3 bar, zijn vrijgesteld van de registratieplicht. Officieel antwoord van de minister laat op zich wachten.
21 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden