Van bemesters

Vervaet start Franse alliantie voor verkoop

3 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse fabrikant Vervaet uit het Zeeuwse Biervliet heeft een contract getekend met het Franse Pichon. Dit bedrijf is eveneens actief binnen de machinebouw, en dan met name mesttechniek. Het gaat voor Vervaet hun zelfrijdende bemesters in eigen land verkopen. Voorheen deed het bedrijf dat zelf. De verkoop van hun bietenrooiers houdt Vervaet wel in eigen handen.

Pichon gaat voor Vervaet Hydro-Trikes in Frankrijk verkopen

Net als Vervaet is Pichon een familiebedrijf, dat sinds 1970 actief is in de landbouw. Sinds 1976 bouwt het mesttanks in hun fabriek. Die staat in Guipavas, Bretagne. Ook in Zuid-Polen heeft het een productielocatie. Naast getrokken tanks en meststrooiers krijgt het bedrijf nu de drie- en vijfwielige Hydro Trike er in het programma bij. Dat schrijft Grosstracteurspassion.

De Hydro Trike wordt niet alleen ingezet voor het injecteren van drijfmest. Steeds vaker wordt de zelfrijder ingezet in combinatie met een bietenbak of meststrooier. Hiervoor werken de Zeeuwen samen met een andere Franse constructeur; Panien.

Vervaet ziet flinke uitbreidingsmogelijkheden nadat Challenger in 2014 aankondigde niet langer zelfrijders – de Terra-Gator – in het Nederlandse Grubbenvorst te zullen bouwen. Vervaet was al marktleider in Nederland maar is momenteel de enige fabrikant die een driewieler kan leveren. Daarnaast heeft het alleen van Vredo concurrentie.

Op het gebied van mesttechniek heeft Pichon een marktaandeel van 40 procent in eigen land, zo zegt het zelf. Met hun producten is het internationaal actief, maar niet in Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden