Bemesting

gras ruwvoer

Ruwvoertour Voerstrategie

Vers gras in voerstrategie van melkveebedrijf in trek

Voor de melkveehouders is het lastig om de bedrijfsvoering plotseling te veranderen. En op het moment zijn er een hoop onzekerheden in de pijpleiding, kosten, wet- en regelgeving maar misschien ook wel de weersverwachting. Hoe anticiperen melkveehouders hierop en wat veranderen zei mogelijk.
24 Maart 2022
mest bemesting

Nieuws Mest

Fosfaatplafond begrenst afromingvrije lease

De afromingsvrije lease van maximaal 100 kilo fosfaat per jaar per bedrijf, die demissionair minister Carola Schouten voorstelt, kan zonder problemen zolang de totale fosfaatproductie onder het Nederlandse plafond blijft.
29 Oktober 2021
Gewastour 2021 aardappelen poten

Gewastour Fotoreportage - week 17

Akkerbouwers buffelen door op de percelen

Akkerbouwers hebben afgelopen week veel werk verzet op het land. Ook op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour. De aardappelpercelen werden bemest, geprepareerd en het ras Innovator ging de grond in. Op de uienpercelen staat de onkruidbestrijding centraal.
3 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour Week 13

Akkerbouwers gaan los op de percelen

De lente was afgelopen week losgebarsten in Nederland en dat gold ook voor de deelnemers van de Gewastour. Met deze ideale omstandigheden is er veel werk verricht op de percelen. Een overzicht met foto's van afgelopen week.
3 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Roel Assies

Meer opbrengst door akkerbouwmatig telen

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor aankomend groeiseizoen. Deze week is dat Roel Assies, melkveehouder en akkerbouwer in Zeewolde (Flevoland).
26 Maart 2021
gras bemesting Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 9

Injecteurs en strooiers druk op percelen grasland

Nu de sneeuw en vorst alweer een tijdje plaats hebben gemaakt voor de voorjaarszon is het land weer goed berijdbaar. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers de afgelopen week druk bezig zijn geweest met het bemesten van hun percelen.
5 Maart 2021
grasland drijfmest injecteren

Inside Mest

Mestseizoen gaat nat van start

Het seizoen voor het uitrijden van drijfmest gaat 16 februari weer van start. De temperaturen lopen snel op, maar veel percelen zijn mede door de sneeuw die afgelopen week is gevallen, nog te nat om met het aanwenden van drijfmest te beginnen. Ook wordt er nog wat regen verwacht deze week.
15 Februari 2021
politie

Nieuws Mest

Invallen voor mestfraude in Nederland en België

In een onderzoek naar georganiseerde, grensoverschrijdende mestfraude zijn vandaag (donderdag 11 februari) in Nederland en België invallen gedaan bij 32 bedrijven. 
11 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox