Opgeladen in 60 seconden

Aluminium accu uitkomst voor smartphone

9 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Alle smartphone gebruikers weten dat de accu een van de grootste nadelen is. En, ook bij tablets en andere draagbare apparaten is dat vaak het geval. Een mooi en groot scherm vreet energie. Onderzoekers aan de universiteit van Stamford hebben nu een aluminium accu ontwikkeld. Die is niet alleen lang maar laadt ook snel op en gaat lang mee.

7500

beurten

gaat de nieuwe accu mee. Een huidige batterij slechts 1000

Accu's gemaakt van aluminium zijn niet nieuw, maar de onderzoekers hebben naar eigen zeggen wel een doorbraak bereikt. Een aluminium accu ging voorheen namelijk niet langer dan 100 oplaadbeurten mee. Door gebruik te maken van elektroden gemaakt van grafiet gaat deze nieuwe accu tot wel 7.500 oplaadcycli mee. Dat meldt The Guardian.

De onderzoekers zeggen met zo snel mogelijk met een aluminium accu te komen die ook in smartphones kan worden gebruikt. Je kunt je telefoon dan in 60 seconde opladen. Maar, ook voor laptops is dat een uitkomst. De onderzoekers hopen deze techniek ook in elektrische auto's toe te kunnen passen, wat de oplaadtijd flink moet verbeteren.

Qua levensduur is er veel bereikt. Een standaard lithium-ion batterij kun je namelijk ongeveer 1.000 keer volledig opladen. Vergelijk dat met de 7.500 keer van deze batterij. Het grote probleem nu is de geleverde voltage. Die ligt slechts op de helft van een normale batterij. Daardoor moet er nog flink wat ontwikkeling plaatsvinden. Het is zeker niet de enige alternatieve batterij maar wel zeer simpel, klein en goedkoop om te maken. Dat geeft hoop voor de toekomst en een smartphone die je niet tweemaal daags hoeft op te laten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Frits Wagner 9 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10863075/Aluminium-accu-uitkomst-voor-smartphone]Aluminium accu uitkomst voor smartphone[/url]
wanneer zien we hem op de markt .dit is het einde van alle elende .
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden