Via Isobus

Universele vochtmeter geschikt voor balenpers

24 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het bedrijf Profitable Farming Company presenteert later dit voorjaar haar nieuwste vochtsensor voor grootpakpersen. Dat doet het op het Grassland UK evenement. Het heeft al een overeenkomst met Agco en Kuhn om de sensoren op hun persen te monteren, maar ook CNH sluit zich nu hier bij aan. Daarover schrijft Profi UK.

De Harvest Tec 600 Series vochtsensor komt in twee uitrustingen. Er is een simpele versie, die precies doet wat hij zegt, en een Pro model. Daar zijn meer gegevens mee te monitoren en op te slaan. Naast grootpakpersen kun je de sensor ook op een rondebalenpers monteren. Je plaatst hem in de perskamer, zodat altijd het vochtgehalte van het gras of stro wordt gemeten.

De gegevens worden via een Isobus verbinding doorgestuurd naar de terminal van de pers. Ook kan hij automatisch een verdeelsysteem aansturing die additieven toevoegt aan het product. Het Harvest Tec 400 systeem is simpeler en werkt niet via Isobus. Daarmee is het ook flink goedkoper en geschikter voor kleinere persen met minder capaciteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden