Overname HarvestMark

Trimble stapt in sector voedselveiligheid

29 April 2015

Met de overname van het bedrijf HarvestMark uit Californië voegt Trimble een nieuw soort sensortechniek toe aan haar portfolio. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt systemen voor de controle van voedselveiligheid en traceerbaarheid van producten. Twee zaken die steeds belangrijker worden. Gekoppeld aan Trimble’s GPS systemen moet dat de traceerbaarheid verder verbeteren.

Trimble maakte op 23 april bekend het bedrijf HarvestMark over te zullen nemen van investeringsmaatschappij YottaMark Inc. uit Redwood City, Californië. Harvestmark biedt vier software systemen aan voor de controle op voedselveiligheid en traceerbaarheid. Die zijn vooral gericht op producenten en retailers. Tot het productprogramma behoren onder andere twee apps, waarvan één voor consumenten.

De voedselbranche hecht steeds meer waarde aan transparantie, kwaliteit en veiligheid. Trimble wil daarom agrarische producten van de boerderij tot op het bord van de klant kunnen volgen. Een koppeling met de software Connected Farm gaat daar aan bijdragen.

Trimble biedt al tracking systemen aan voor het transport van verse producten. Het portfolio van Harvestmark past daar dus prima naast. Hoeveel geld Trimble heeft moeten betalen voor het bedrijf is niet bekend gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief