Elektrische aandrijving

Rugspuit met gadgets voor echte spuitfanaat

3 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ben je vaak op pad met de rugspuit en krijg je een lamme arm van het pompen? Dan wordt het toch eens tijd om te kijken naar de Vermorel van Berthoud. De Franse fabrikant heeft al langer een elektrische rugspuit in het programma maar, het nieuwe model is lichter en laadt sneller op. Naast een elektrische aandrijving zijn er tal van snufjes voor de echte gadget minded boer.

De Vermorel rugspuit heeft een lithium-ion accu die 5 tot 6 uur meegaat

De Vermorel 3000 elektrische rugspuit weegt inclusief accu 6,2 kilo. Daar komt maximaal 18 liter water en middel bovenop. Voor wie dat geen probleem is kun je ook nog een extra accu meenemen. Het standaard exemplaar gaat volgens de fabrikant vijf tot zes uur mee.

De 18 volt lithium-ion accu drijft een dubbele membraampomp aan die maximaal 2,6 L/min verpompt. Is de accu leeg, dan duurt het 2 tot 2,5 uur om hem weer helemaal op te laden. Vier LED lampjes geven aan hoeveel leven er nog in de accu zit.

De drukregeling gebeurt automatisch. Ten opzichte van het vorige model reageert de spuit sneller en kalibreert hij zich automatisch. Er zijn drie standaard drukinstellingen te selecteren: 1 bar, 1,5 bar en 3 bar.

Berthoud levert er nog een aantal accessoires bij voor wie de gadgetfactor niet hoog genoeg is. Onder andere een telescopische spuitlans die tussen 60 en 120 centimeter instelbaar is. Er zijn verschillende spuitnozzles, afhankelijk van wat je wil gaan spuiten. Bijvoorbeeld een triple nozzle voor grote oppervlaktes. En, word het gewicht je toch iets teveel, dan kun je er altijd nog een karretje bij kopen.

Het enige nadeel aan de rugspuit is zijn prijs. Die ligt tussen de 650 en 700 euro. Daar kun je wel een paar uurtjes voor pompen. Overigens is Berthoud niet de enige aanbieder van een elektrisch aangedreven rugspuit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden