Buienapp voor Windows

Exact zien waar het regent met buienanimatie

5 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Weerslag, de weerdienst van de makers van Buienrader, komt maandag 5 oktober met een nieuwe buienradar. Zelf noemt het bedrijf het de nieuwste generatie radarbeelden. Het grote verschil met voorheen is namelijk dat per seconde de beelden worden ververst. Voorheen gebeurde dat eens per vijf minuten. Ook kun je inzoomen tot je exacte locatie.

De geanimeerde buienradar geeft radarbeelden per seconde

De geanimeerde buienradar van Weerslag draait al een tijdje op proef maar, vandaag maakt website Weerslag.nl hem officieel bekend. Continue zie je op de radar de buienontwikkeling. Het beeld is bovendien een stuk scherper geworden, waardoor je in kunt zoomen op jouw exacte locatie.

Je kunt het beeld van de radar zelf wijzigen en voor verschillende kaarten kiezen. Naar eigen zeggen rolt Weerslag de komende maanden een aantal extra functionaliteiten uit. Het grootste nadeel van de nieuwe animatie is wel dat hij niet op je smartphone werkt. Daarvoor moet je het nog met de oude radar doen.

Gebruikers van een Windows phone voelen zich op het gebied van agrarische apps vaak wat achtergesteld. De meeste apps worden voor iOS en Android ontwikkeld. Agrarische ondernemers die toch een Windows telefoon hebben moeten zeker de Regenmeter app downloaden. Naast een buienradar en gedetailleerde verwachting per uur heeft de app een ingebouwd alarm. Je kunt zelf aangeven bij hoeveel millimeter neerslag de app je een waarschuwing moet sturen.

De app heeft drie schermen. Eén met een grafiek voor de neerslag per uur, één voor de radar met een kaart van Nederland en één scherm voor de voorspelling over vijf dagen. De data haalt de app bij Buienradar vandaan. Naast de Regenmeter app, inmiddels ruim 20.000 keer gedownload, heeft dezelfde maker ook een Zon-app ontwikkeld. Qua design zijn beide apps gelijk.


De nieuwe geanimeerde radarbeelden van Weerslag geven je per seconde kijk op de buienontwikkeling. Je kunt inzoomen tot jouw precieze locatie.


Gebruik je een Windows smartphone en word je graag op de hoogte gehouden van het weer? In de app store vind je een zeer uitgebreide 'Regenmeter' app. Inclusief zelf instelbare waarschuwing bij buien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden