Met Boer & Bunder app

Digitaal gluren naar de gewassen van boeren

23 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Wie meer wil weten over wat er op het land groeit, wat de gewasrotatie is en van wie het perceel is kan nu in de polder op zak met de Boer & Bunder app. Deze app maakt gebruik van openbare data, die door de overheid beschikbaar wordt gesteld. Zo kun je van ieder perceel een detailbeschrijving krijgen. Handig voor boer én voor de burger.

Via de web app kun je alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond bekijken op perceelsniveau

Nederland telt in totaal 1,9 miljoen hectare landbouwgrond. Ieder perceel, hoe groot of klein het is, vind je in de app terug. Daarvoor wordt de kaart van Google Maps gebruikt en dat werkt prima. Zoom je in, dan zie je direct de uitgetekende percelen van de gecombineerde opgave. Zo zie je direct wat er wordt geteeld, maar ook wat de rotatie is geweest. De app is een initiatief van Crop-R, Hackwerk Advies, Liters en Boerenverstand.

Boeren kunnen zelf een account maken op Boer & Bunder. Je kunt dan aangeven welk perceel van jou is en extra gegevens toevoegen, mocht je dat willen. Zo geeft de web-app ook informatie over maatregelen die worden genomen ter natuurbescherming. De app bevindt zich nog in het ontwikkelstadium dus de lijst met deelnemende bedrijven is niet heel groot.

Ook voor telers zelf geeft de app nuttige informatie. Zo worden gegevens opgeslagen afkomstig uit de satellietbeelden van Alterra. Per perceel kun je zien wanneer is gezaaid en geoogst, en hoe de groei is verlopen. Verder geeft de app informatie over de grondsoort. Daarvoor kent het tien gradaties. Ook de hoogte van het perceel en variaties binnen het stuk zijn te zien.

De web based app is vrij te bekijken op de website van Boer & Bunder. De applicatie komt voort uit een idee dat voor het eerst het levenslicht zag tijdens een ‘hack event’ voor de landbouw. Hierbij konden techneuten aan de slag met door de overheid beschikbaar gestelde data.


Boeren kunnen zelf een account aanmaken op Boer & Bunder. Ze kunnen dan nog meer informatie aanleveren over hun percelen en het een persoonlijke touch geven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Berry 23 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10866369/Digitaal-gluren-naar-de-gewassen-van-boeren]Digitaal gluren naar de gewassen van boeren[/url]
Leuk bedacht. Helaas klopt op mijn percelen de rotatie niet met de gecombineerde opgave van eerdere jaren.
Jaap van Gaalen 23 Oktober 2015
Mogelijk is dit voor een bepaalde doelgroep een interessante app.
Maar het gaat mij te ver dat de overheid gegevens van de gecombineerde opgave ter beschikking stelt aan commerciële bedrijven.
Wat mij betreft worden er maatregelen getroffen waardoor dit niet mogelijk is.
Wat wordt de volgende app. dat je kunt zien hoeveel Inkomsten belasting iemand betaald?

Jaap van Gaalen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden