Boer & Bunder

aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Waar is het areaal aardappelen sterk gedaald?

Het areaal consumptieaardappelen in Nederland is dit jaar met bijna 5.000 hectare afgenomen. Maar, op welke plekken hebben boeren dit voorjaar minder gepoot? Uit een analyse van de Boer&Bunder data blijkt dat in Zeeland en Noord-Brabant de grootste verschillen merkbaar zijn.
26 Juli 2021
sloot waterkwaliteit

Aangeboden door Boer & Bunder

Nieuwe functies op Boer & Bunder

Boer & Bunder introduceert 2 nieuwe functies op de website. Het is nu mogelijk details van een sloot te zien en er is een voorspellingsfunctie voor een volgend gewas op een perceel.
5 Februari 2021
grond herfst

Aangeboden door Boer & Bunder

'Weten wat er eerder op een perceel heeft gestaan'

Ruim 700.000 landbouwpercelen in Nederland vormen de ruggengraat van Boer&Bunder. Akkerbouwer en varkenshouder Mark Meinen maakt er dankbaar gebruik van, vooral bij het huren van grond. 'Het is makkelijk om de grootte en historie van een perceel in te zien.'
21 December 2020
aardappelperceel ruggen

Aangeboden door Boer&Bunder

Perceelsdata draagt bij aan stevige basis van de teelt

Een perceel uitmeten, eventuele hoogteverschillen bestuderen of de opbrengstverwachting inzichtelijk krijgen met behulp van groeicurves. Akkerbouwer Arjan Schrauwen maakt hiervoor graag gebruik van Boer&Bunder. Vooral bij huur of aankoop van percelen is het een waardevolle tool om een goede quickscan te maken.
14 December 2020
Boer&Bunder

Aangeboden door Boer & Bunder

'Niet meer op gevoel, maar met exacte data'

Voor het bespuiten of bemesten van een perceel is inzicht in de oppervlakte essentieel. Bij Loonbedrijf Tamminga weten ze daar alles van. Het dataplatform Boer&Bunder wordt dan ook als handzame tool ervaren.
7 December 2020
akkerbouw grond voorjaar

Aangeboden door Boer&Bunder

'Investeren in data verdient zich snel terug'

Je krijgt heel veel data, die altijd en overal beschikbaar is. Akkerbouwer en bloembollenteler Wilbert Mans twijfelt niet over de meerwaarde van Boer&Bunder. Vooral bij zijn steeds terugkerende zoektocht naar huurpercelen biedt het dataplatform belangrijke informatie.
26 November 2020
aardappelen pootgoed miniknollen

Inside Pootaardappelen

Waddengebied goed voor derde van pootgoedteelt

Het areaal pootaardappelen in Nederland krimpt dit jaar licht, tot 46.570 hectare. Dat blijkt uit data van Boer&Bunder. Na 4 jaar stabiliseert het areaal aardappeluitgangsmateriaal daarmee. In welke provincie is de grootste stijging merkbaar en waar daalt de teelt?
30 Augustus 2020
suikerbieten Oldambt Groningen

Analyse Boer&Bunder

Bietenteelt in noorden onverminderd populair

Het areaal suikerbieten in Nederland komt dit jaar uit op 81.279 hectare, een stijging van 2,7% ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in de noordelijke provincies worden meer suikerbieten verbouwd. Meer naar het zuiden is een afname merkbaar.
19 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden