Merk krijgt nieuwe identiteit

Zuidelijke dealers starten verkoop Ploeger rooiers

15 December 2015 - Niels van der Boom

Twee mechanisatiebedrijven in het zuiden van Nederland zijn sinds kort een samenwerking aangegaan met Ploeger Machines uit Roosendaal. P. Kriesels Landbouwtechniek uit Wouw en Van Gemeren Mechanisatie uit Numansdorp gaan binnen hun bestaande klantenkring de verkoop ondersteunen en service leveren voor de aardappelrooiers.

Van Gemeren en P. Kriesels worden service- en verkooppartner van Ploeger

Ploeger is sinds 2003 actief binnen de aardappelwereld met haar vier rijïge bunkerrooiers en vanaf 2009 met zelfrijdende wagenrooiers. Het bedrijf uit Roosendaal heeft zowel de verkoop als service in eigen beheer. Echter, na reorganisatie van het Miedema en Dewulf dealernetwerk, zaten verschillende mechanisatiebedrijven met lege handen voor wat betreft de rooitechniek. Ze klopte aan bij Ploeger.

‘We zijn niet opzoek naar een landelijk dekkend dealernetwerk’, legt medewerker sales en marketing Niels Antonissen uit. ‘We blijven dan ook ons eigen verkoopnetwerk behouden. Klanten van Kriesels en Van Gemeren kopen - in samenspraak - direct bij de fabriek. De dealers zijn dan verantwoordelijk voor de service.

‘Voordeel van het werken met mechanisatiebedrijven is dat ze vaak al eerder om tafel zitten bij een klant’, licht Antonissen toe. ‘De dealer groeit mee met het bedrijf en dat is hun grote voordeel. We trekken nu samen op om die vertrouwde relatie een betrouwbare machine te bieden. Uiteraard hopen we op een win-winsituatie voor zowel de dealer als voor ons.'

Ploeger heeft de ambitie om te groeien in de aardappeloogsttechniek. Klanten die inzetten op capaciteit, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn bij ons aan het juiste adres’, meent Antonissen. ‘We hebben gezien dat de lat steeds lager wordt gelegd. Je hoeft geen 3 tot 400 hectare aardappelen te hebben om een zelfrijdende bunkerrooier aan te schaffen. Voor telers met 150 tot 200 hectare is die ook al gemeengoed geworden.’

Vanaf 2016 krijgen alle machines in de Ploeger Oxbo Group een nieuwe kleur

Op de Agritechnica kondigde Ploeger aan vanaf 2016 haar kleurstelling te veranderen. Alle machines in de Ploeger Oxbo Group krijgen straks dezelfde gele kleur met groene accenten. Daarmee delen alle merken van de groep één identiteit. Bovendien verbetert het de service. Eén en dezelfde hydromotor hoeft straks niet meer in vier verschillende kleuren in het schap te liggen. De nieuwe kleurstelling hangt vast met de introductie van de Stage 4 motor. Wanneer die wordt ingebouwd is afhankelijk van de machine.

Het Nederlandse Ploeger is enkele jaren geleden samengegaan met het Amerikaanse Oxbo, waarmee het al twintig jaar samenwerkt. De POG (Ploeger Oxbo Group) is eigenaar van vier verschillende merken in Nederland (Ploeger), de Verenigde Staten (Oxbo), Frankrijk (Bourgoin) en Groot-Brittannië (PMC).  Het heeft drie Europese en drie Amerikaanse productielocaties. Het richt zich volledig op de productie van oogstmachines voor een enorme diversiteit aan gewassen; van aardappelen tot koffie en frambozen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox