Gekoppeld aan energie aanbieder

Cofely gaat door het leven als Engie Services

21 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Technisch dienstverlener Cofely gaat vanaf maandag 21 maart door het leven als ENGIE Services. Daarmee neemt het de naam aan van het moederbedrijf. Engie Services richt zich op de technologie en Engie Energie op het aanbieden van stroom en gas.

Binnen de landbouw is Cofely vooral bekend van hun koeltechniek bij productbewaringen. Dat is slechts een klein onderdeel van een veel grotere organisatie die in Bunnik huist. In 2009 ging het bedrijf ook al een naamswijziging tegemoet. Voorheen heette het namelijk GTI. Engie is één van de zes onderdelen van het Zwitserse moederbedrijf GDF Svez.

In het persbericht meldt Engie Services dat het zich verder gaat richten op het ontwikkelen van innovatieve technologie oplossingen voor bedrijven. Han Blokland, voorheen CEO van Cofely Nederland, is benoemd tot CEO van Engie Nederland. Daarbij is hij nu ook voor de energie-poot verantwoordelijk.

Engie heeft wereldwijd bijna 153.000 werknemers en behaalde in 2015 een omzet van 74,7 miljard euro. Bij Engie Services werkte afgelopen jaar circa 6.000 medewerkers met een omzet van 1,2 miljard euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden