Versie twee is ophanden

Z-net Mobile app levert nog meer zuivelinformatie

28 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

De app Z-net Mobile is op de smartphone van vele melkveehouders te vinden. Je hebt namelijk direct zicht op je melkleveringen en de monstername uitkomst. Binnenkort verschijnt versie twee. Boerenbusiness kreeg alvast een sneak preview.

De Z-net Mobile app is in opdracht van de zuivelindustrie gebouwd. Afgezien van FrieslandCampina – die haar eigen internetapplicatie Melkweb heeft – gebruiken nagenoeg alle zuivelverwerkers in ons land de Z-net app. Dit zijn; Vreugdenhil, A-ware, Hochwald, DOC Kaas, NoorderlandMelk, Klaverkaas, Farmel, Rouveen, Royal Bel, Graafstroom, Cono en Henri Willig.

Kwaliteitsresultaten tot een jaar terug zijn beschikbaar

Onder andere het hoofdstuk kwaliteit is aangepast in de vernieuwde versie. Alle kwaliteitsresultaten tot maximaal een jaar terug zijn in de app beschikbaar. Alle uitslagen die de zuivelonderneming hanteert zijn inzichtelijk. Daarbij is het mogelijk de gedetailleerde informatie per onderzoekstype te zien in de app. In de huidige versie zijn alleen de laatste vijf documenten inzichtelijk in PDF-vorm. In de nieuwe toepassing worden ook de documenten met kwaliteitsresultaten en documenten over bewaking van het kwaliteitsborgingsprogramma getoond. Ook nieuw is het opslaan van documenten zodat ze ook later beschikbaar blijven. De nieuwe functie ontvangen berichten toont de laatste twintig ontvangen notificaties.

Geheel nieuw is de mogelijkheid om notificaties in te stellen. Dit is zeer gedetailleerd instelbaar. Het gaat er niet alleen om dat je direct een notificatie ontvangt wanneer nieuwe resultaten binnenkomen. Je kunt per onderzoeksnorm een waarde aangeven. Bijvoorbeeld voor het kiemgetal of vetgehalte. Je ziet dan direct of die kwaliteitseis voldoende is of onvoldoende/niet bereikt is. Tevens is in te voeren bij welke stijging je een melding wil ontvangen, wanneer bijvoorbeeld het kiemgetal plots stijgt. Zowel de limiet als mate van stijgen is instelbaar.

De resultaten van extra onderzoeken waren al in versie 1 aanwezig. Nieuw is dat extra onderzoek nu direct via de app is aan te vragen. Bijvoorbeeld een hoeveelheid per maand, een bepaalde periode of bij iedere inname. Start- en stopwaardes kunnen worden ingegeven. De stopwaarde wil zeggen dat het onderzoek automatisch stopt zodra de uitslag onder deze waarde komt. Voorbeelden zijn extra onderzoek op het kiemgetal, celgetal of chloroform.

De Z-net Mobile app is gratis te downloadem voor zowel Android als iOS toestellen. Sexy – kijkend naar het ontwerp van de app – is hij niet te noemen. Daar is waarschijnlijk bewust voor gekozen. De app is expliciet bedoeld om zoveel mogelijk nuttige bedrijfsinformatie te geven op een heldere en simpele wijze. De hoeveelheid beschikbare informatie is enorm, waardoor je er in zou kunnen verdrinken. Een gebruiker weet waarschijnlijk wel waar hij moet kijken voor de data die hem het meest boeit.


Nieuw in versie twee is de mogelijkheid om notificaties in te stellen. Zo krijg je een waarschuwing wanneer een kwaliteitseis in orde is of juist niet. Dat is gedetailleerd instelbaar.


Onder de tab extra onderzoek is extra onderzoek aan te vragen. Je bepaalt wanneer dit onderzoek gebeurt en wanneer het bijvoorbeeld moet stoppen als een bepaalde waarde is bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden