Gegevens altijd bij de hand

Mitas app maakt je wegwijs in bandendoolhof

2 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Bandenfabrikant Mitas grijpt de Italiaanse landbouwbeurs Eima aan om hun bandenspannings-app officieel te introduceren voor het grote publiek. De app moet je wegwijs maken in het enorme bandendoolhof. Hoeveel lucht moet er minimaal in de band bij welke lading? Het is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt.

Helemaal nieuw is de app Tyre Pressure Mobile van Mitas niet. Eind mei kon je hem met wat speuren al in de app store vinden. ‘De afgelopen maanden hebben we verder gewerkt aan de app en de nodige updates doorgevoerd’, zegt Aleš Kosina van de Tsjechische bandenfabrikant. ‘Op de Eima in Bologna, Italië, wordt hij officieel geïntroduceerd.

De app is er ook voor Windows telefoons

Je kunt de app vinden in de App Store van Apple, de Google Play Store (Android) en – misschien wat opvallend – ook in de Windows store. Uiteraard is hij gratis te downloaden. De app is relatief simpel en doeltreffend opgezet. Je kiest het juiste type band, de rijsnelheid en de lading. Hier komt een advies uit rollen voor de minimale bandenspanning. Alle tekst is in het Engels maar metrische data in millimeters, kilo’s en de luchtdruk in bar wordt ook weergegeven.

Een handig snufje van de app is het opslaan van favorieten. Zo hoef je niet telkens alle gegevens opnieuw in te voeren. Eén keer invoeren en wegen volstaat. Zo kun je een jaar later even snel opzoeken wat de bandenspanning met het ploegen of poten vorig jaar ook alweer was.

Het Zweedse Trelleborg nam bijna exact een jaar geleden de ÄŒGS Holding over. Het moederbedrijf waar Mitas onder valt. Trelleborg heeft zelf ook een app, de Load Calculator. Die biedt meer mogelijkheden en kijkt niet naar de rijsnelheid maar meer naar het werk dat je doet. In de app stores krijgt hij echter overwegend slechte beoordelingen. Vooral vanwege de slecht leesbare tekst.

Naast de app introduceert Mitas op de Eima ook een aantal nieuwe landbouwbanden. Onder andere een nieuwe lijn banden (Agriterra) voor kippers, mesttanks en ander rollend materieel. Een nieuwe staalgordelconstructie moet meer draagvermogen en stabiliteit opleveren bij snelheden boven 30 km/u. Het nieuwe nokontwerp moet voor meer draagvlak zorgen. Ook zijn er twee nieuwe trekkerbanden te zien. De VF HC 2000, een zeer flexibele (Very High Flexion) band en een update van de HC 70 trekkerband. Die heeft meer draagvermogen gekregen en is geschikt voor trekkers tot 180 pk.


De app van Mitas is simpel opgesteld en werkt voor alle landbouwbanden. Handig is dat je favorieten op kunt slaan om ze snel op te roepen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden