Precisielandbouw vergroten

Trimble neemt Müller-Elektronik over

26 Mei 2017 - Kimberly Bakker

Trimble heeft op woensdag 24 mei een akkoord getekend om het Duitse Müller-Elektronik over te nemen. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 worden afgerond. 

Müller-Elektronik (opgericht in 1977) is gespecialiseerd in implementatie- en precisielandbouw-oplossingen. Er zijn geen financiële voorwaarden voor de overname bekend gemaakt.

Pionier van de precisielandbouw

Müller wordt gezien als pionier
Het Duitse bedrijf heeft meer dan 375 medewerkers en wordt gezien als pionier van de precisielandbouw. Müller staat vooral bekend om het ontwikkelen, produceren en verkopen van elektronische besturingseenheden. Het bedrijf leverde daarnaast een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het ISOBUS-communicatieprotocol. 

Daarmee kan één terminal meerdere instrumenten en machines bedienen, ongeacht de fabrikant. ISOBUS standaardiseert de instellingen, vermindert de downtime, minimaliseert de installatie- en de gebruikersuitdagingen en vergemakkelijkt de gegevensuitwisseling en de machinebesturing. De door Müller-Elektronik ontwikkelde oplossingen zijn nu al wereldwijd aangenomen door de verschillende grote landbouw-OEM's.

Krachten combineren
Door de technologie van Trimble en Müller te combineren, zullen nieuwe oplossingen voor agrarische ondernemers kunnen worden gecombineerd. Zij hadden voorheen namelijk veel moeite met het gebruik van de uiteenlopende hardware- en softwareproducten in landbouwmachines. 

Boeren kunnen nu gemakkelijker een landbouwoplossing
aannemen

De toevoeging van het Duitse bedrijf zorgt met name voor het creëren van een systeem waarin boeren, adviseurs en detailhandelaren gemakkelijk veldvoorschriften kunnen opbouwen. Die voorschriften kunnen zij overdragen op de implementatie, waardoor boeren gemakkelijker nieuwe landbouwoplossingen kunnen aannemen. 

'De overname van Müller-Elektronik erkent het belang in variabele toepassingsoplossingen, evenals het belang van een geïntegreerd platform,' aldus Darryl Matthews, vicepresident van Trimble. 'Müller's ISOBUS-oplossingen zijn al compatibel met een groot aantal fabrikanten. Deze mogelijkheid, samen met de bestaande Trimble-competenties, stelt ons in staat om onze rol uit te breiden voor toepassingen met variabele tarieven.'

Plug-and-play vanaf de fabriek leveren

Christian Müller, directeur van Müller-Elektronik: 'Onze systemen, gecombineerd met Farm Management Software, zullen verschillende OEM's in staat stellen om geïntegreerde plug-and-play-oplossingen rechtstreeks vanaf de fabriek te leveren.'

Overname omvat meer
De overname van Müller-Elektronik omvat ook de activiteiten van WTK Elektronik, een Duitse onderneming, ME-France, ME Sudamerica, een bedrijf in Argentinië, Mueller Electronics Inc. en een onderneming in Noord-Amerika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden