Precisielandbouw

Van Iperen

Aangeboden door Van Iperen

Hogere opbrengst in aardappelen

Is precisieteelt nu wel of niet rendabel? Veel akkerbouwers twijfelen: waarom zouden we het nu anders moeten doen, terwijl we het altijd zo gedaan hebben. Bij Precisieteelt Plus, een concept van Van Iperen, zijn de resultaten evident: een hogere opbrengst en een uniformere sortering! 'Wie een optimaal rendement wil halen, kan deze techniek niet langer links laten liggen.'
24 Januari 2022
CropX

Interview Tomer Tzach - CropX

'Vestiging in Nederland ideaal voor agtech'

Op 10 augustus werd bekend dat het internationale agrarische databedrijf CropX Dacom overneemt. Daarmee wordt de locatie van Dacom in Emmen het Europees hoofdkwartier voor dit snel groeiende bedrijf. Boerenbusiness sprak met CEO Tomer Tzach over CropX, hun visie op de snel ontwikkeldende 'ag tech' wereld en welke rol een Nederlands familiebedrijf hierin kan spelen.
26 Augustus 2021
Boerenbusiness Gewastour 2021

Gewastour Pieter Evenhuis

'Met Fontane ben je altijd aan de markt'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Pieter Evenhuis, zijn bedrijf teelt ruim 400 hectare aardappelen en is gelegen in Giethoorn.
10 Juni 2021
massey ferguson

Aangeboden door Massey Ferguson

Precisielandbouw kan eenvoudiger en effectiever

Massey Ferguson zet grote stappen op het gebied van precisielandbouw. Perfect samenwerkende en ingebouwde technieken vervangen de losse kastjes, terminals en kabels waar het ooit mee begon. De voordelen zijn legio.
12 April 2021
Sencrop

Nieuws Precisielandbouw

Pact Dacom en Sencrop in weerdata per perceel

Dacom en Sencrop gaan officieel samenwerken. Dat maakte de bedrijven vrijdag 19 maart bekend. Door de koppeling kan specifiek advies voor gewassen worden gegeven op basis van lokale weersomstandigheden.
24 Maart 2021
biggen varkens - agri

Nieuws Varkens

AgriSyst richt apart bedrijf op voor Belgische markt

Het Limburgse AgriSyst heeft haar dienstverlening voor de Belgische markt ondergebracht in een Belgische onderneming. Naast AgriSyst worden ook de Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders en het bedrijf Agfo-Made aandeelhouder van het nieuwe bedrijf AgriSyst België. 
8 Oktober 2020
Boerenbusiness

Aangeboden door Bioscope

Met satellietkaarten op zak het veld in

De nieuw FieldScout-app van BioScope geeft actueel inzicht in de groei van het gewas op een perceel. Akkerbouwer Jan Wijnen gebruikt de app bij het volgen van de ontwikkeling in het veld. Hij gaat graag met de satellietkaarten op zak door het gewas en past teelthandelingen aan op de informatie.
23 September 2020
precisielandbouw

Nieuws Precisielandbouw

Helft akkerbouwers wil met precisielandbouw werken

Meer dan de helft van de akkerbouwers wil binnen nu en 5 jaar precisielandbouwtechnieken toepassen, zo meldt Rabobank Food & Agri Research naar aanleiding van nieuw onderzoek. Daarbij is het plaatsspecifiek toepassen van gewasbescherming de meest populaire optie.
19 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox