Voor mesttechniek

Nieuwe Holmer importeur voor Nederland

15 Augustus 2017 - Niels van der Boom - 1 reactie

Mechanisatiebedrijf RosierGreidanus uit het Friese Winsum is de nieuwe importeur voor Holmer zelfrijders. Het gaat om de Terra-Variant, die voornamelijk wordt ingezet in combinatie met een Zunhammer-mestopbouw voor het toedienen van drijfmest. Deze zomer moet de machine op de Nederlandse percelen in actie komen.

Van Gemeren Mechanisatie uit Numansdorp en Jans-Van Gemeren is al jarenlang de importeur van Holmer bietenrooiers en bietenreinigers voor Nederland en blijft dat ook doen. Hun focus ligt op de rooitechniek. De zelfrijdende bemester werd in ons land nooit een succes, in tegenstelling tot thuisland Duitsland. RosierGreidanus is reeds importeur van drijfmestspecialist Zunhammer voor de Benelux, waar Holmer de mesttechniek van betrekt.

Nederlandse markt zoekt deze zelfrijder

Vraag naar nieuwe machine
Het Friese mechanisatiebedrijf zegt vraag te bespeuren in de Nederlandse markt voor een dergelijke zelfrijder met veel capaciteit, voldoende ervaring en een goede gewichtsverdeling. Wellicht dat ook het vertrek van Challenger uit deze markt hierbij heeft geholpen. Met de Terra-Variant 585 hoopt het aan die eisen te voldoen. Daarom moet deze maand nog een demotour plaatsvinden met het 585 pk monster. Daar ligt een 21m³ tan van Zunhammer op. De mestpomp komt van Vogelzang.

Kleine modellen op komst
De Terra-Variant 585 is het nieuwste model in een lange serie zelfrijders die Holmer in Schwandorf produceert. Het onderstel kan in hondengang lopen, op banden tot een breedtemaat van 1250. Optioneel is hij uit te rusten met NIR-technologie van Zunhammer. De motor is aan een powershifttransmissie gekoppeld. Voor wie de machine een maatje te groot is, heeft Holmer een oplossing. De komende jaren worden verschillende nieuwe varianten geïntroduceerd met een kleinere tankinhoud.

Naast de Zunhammer mestopbouw, kan Holmer ook een breedstrooier van Bergmann, overlaadwagen voor graan of suikerbieten en een tank voor zaaizaad op het chassis bouwen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
kg 15 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10875554/nieuwe-holmer-importeur-voor-nederland][/url]
hoeveel weegt deze bemester?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden