Combipakket Abemec-Farmfacts

Nieuwe tool helpt Smart Farming beter benutten

31 Augustus 2017 - Clarisse van der Woude

Abemec heeft in samenwerking met het Duitse FarmFacts een compleet softwarepakket ontwikkeld, dat de professionele boer helpt om digitalisering van het bedrijf te verbeteren en de mogelijkheden van Smart Farming optimaal te benutten.

Abemec zegt als eerste in Nederland een totaaloplossing voor Digital Farming te bieden, zowel voor de minder ervaren als voor de ervaren boer. Het unieke van 'AO Abemec Smart Farming' is dat dit het enige pakket in Nederland is, waarin perceeldocumentatie wordt gecombineerd met Smart Farming.

Data voor het maken en beheren van taakkaarten

De software richt zich op het verwerken van data voor het maken en beheren van taakkaarten en communiceert eenvoudig met smartphone, tablet of boordcomputer om direct na het werk de perceeldocumentatie te verzorgen. 

Compleet overzicht
Daarnaast maakt het het plannen van werkzaamheden gemakkelijk en is de software uit te breiden met Talking Fields middels satellietbeelden, rijpadenbeheer en weersvoorspellingen. Het voordeel is onder meer dat de gebruiker een compleet overzicht heeft van de gebruikte mineralen (inclusief de werkingscoëfficiënt) en gewasbeschermingsmiddelen (inclusief werkzame stoffen en veiligheidstermijn) dat voldoet aan eisen voor voedselveiligheidscertificering.        

Inzicht in bedrijfs- en gewasprocessen
Verder biedt het pakket inzicht in bedrijfs- en gewasprocessen, inclusief de kosten, en het plaatsspecifiek uitvoeren van werkzaamheden door geografische analyse van het perceel door satellietbeelden, sensordata of handmatig. Abemec heeft verschillende pakketten samengesteld om Digital Farming toegankelijk te maken.

Tekst gaat verder onder foto.

NIR sensor op drijfmesttank
Ander nieuws van Abemec is dat het de eerste NIR-sensor heeft gemonteerd op een bestaande drijfmesttank. De sensor meet continu de samenstelling van de mest, zoals stikstof, fosfaat, kalium en ammoniak. Ook wordt het drogestofpercentage gemeten. Door de NIR sensor kan de mest in de juiste hoeveelheden direct plaatsspecifiek worden toegediend, wat zorgt voor optimaal gebruik van de meststof. 

In samenwerking met Müller Electronic is er een directe koppeling gemaakt met de Isobus besturing van de mengmesttank. De sensor zelf werkt ook op Isobus, wat als voordeel heeft dat deze techniek op elk merk gps-systeem kan draaien. Werken met taakkaarten is daardoor mogelijk. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden