Ook 2018 wordt goed

Resultaat John Deere overtreft alle verwachtingen

23 November 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

John Deere verwacht dat de netto-omzet in fiscaal jaar 2018, wat loopt van oktober tot en met september, met 19% stijgt tot $35,39 miljard. Dat is veel hoger dan verwachtingen van analisten. Vooral de verkoop van de bouw- en bosbouwmachines gaat goed.

In het laatste kwartaal van 2017 laat John Deere uitstekende resultaten zien. De omzet in de Verenigde Staten (VS) en Canada steeg met 23%, terwijl de omzet in overige markten met 30% toenam. Per saldo steeg de omzet in het vierde kwartaal met 25,5% tot $7,09 miljard. Netto bleef hier $510,3 miljoen van over, een stijging van 79% tegenover dezelfde periode in 2016.

2,6

miljard

dollar is de raming voor de nettowinst

De machinefabrikant voorziet in 2018 een continuering van de ingezette lijn. De nettowinst wordt geraamd op $2,6 miljard, aanzienlijk hoger dan de $2,3 miljard waar analisten rekening mee houden. Overigens is dat geen verassing. Al 5 kwartalen op rij overtreft het resultaat van John Deere de verwachtingen van analisten.

Thuismarkt valt wat tegen  
Circa 70% van de omzet haalt het bedrijf uit de verkoop van landbouwmachines. Hiervan wordt zo'n 60% gerealiseerd in Noord-Amerika. Door de tegenvallende graanprijzen van de afgelopen jaren vallen de verkopen in dit gebied tegen. Volgens CEO, Samuel Allen, zit vooral de verkoop van landbouwmachines in Zuid-Amerika in de lift. John Deere verwacht dat verkoop van trekkers en combines in deze markt in 2018 met circa 5% stijgt.

De verwachtte winst komt met name uit bouw- en bosbouwmachines. In het vierde kwartaal van 2017 steeg de omzet al met 37%. Voor 2018 voorziet John Deere een omzetstijging van 67%, dankzij de aantrekkende economie in de wereld. De omzet wordt mede gedreven door de aangekondigde acquisitie van Wirtgen Group. Deze deal wordt in december waarschijnlijk afgerond.

Het aandeel van Deere & Company, het moederbedrijf van John Deere, vaart wel bij de goede prognoses. Zo steeg de koers woensdag met ruim 4% naar het hoogste niveau ooit: $145.25.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
info 25 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10876680/resultaat-john-deere-overtreft-alle-verwachtingen][/url]
Mooi dat er fabrikanten zijn die geld verdienen je zag het al aan de overnames die ze hebben gedaan en mee bezig zijn , dat komt de landbouw wel van pas zeker op lange termijn.
Abonnee
Patatje 26 November 2017
Dit geeft monopolie positie en komt de prijs op lange termijn zeker niet ten goede.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden