Bedrijfsnieuws John Deere

trekker John Deere

Nieuws Bedrijfsnieuws

John Deere na recordwinst voor 2023 bijna uitverkocht

John Deere, 's werelds grootste landbouwmachinefabrikant, zet recordcijfers neer in het laatste financiële kwartaal en voor het gehele jaar. Dat maakte Deere & Co woensdag 23 november bekend. Met $2,25 miljard ligt de winst in het vierde kwartaal maar liefst 75% hoger. De orderboeken voor 2023 zijn inmiddels grotendeels gevuld, waardoor het record niet lang stand zal houden, zo verwachten de bestuurders.
28 November 2022
ploegen Agrifoto grondbewerking Lemken

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Fabrikanten van landbouwmachines, trekkers en andere machines hebben een topjaar achter de rug als het om hun omzet en winst gaat. Onderdelen mogen dan bijzonder schaars zijn, toch weten de Europese machinebouwers heel wat techniek aan de man te brengen.
11 April 2022
graanoogst John Deere wintergerst

Nieuws Beurs

Koers John Deere lift mee op granenrally

Het aandeel van Deere & Co, het moederbedrijf van John Deere, is deze week naar het hoogste niveau ooit gestegen. De oorzaak hiervan ligt, opmerkelijk genoeg, bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de koersen van andere machinebouwers profiteren hiervan.
24 Maart 2022
Agrifoto2 mccain

Nieuws Oorlog

McCain zet streep door nieuwe fabriek in Rusland

McCain heeft aangekondigd de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland definitief stop te zetten, nadat eerder al werd aangekondigd dat de bouwplanen werden gestaakt.
11 Maart 2022
trekker John Deere

Nieuws Techniek

Nothing runs like a Deere zonder chauffeur

John Deere lanceert een nieuwe versie van hun 8R-trekker, die zonder chauffeur zijn werk kan doen. Een eerste serie van 410 pk zware machine gaat dit jaar al in de Verenigde Staten aan de slag. De 360-graden cameratechnologie moet het oog van de chauffeur worden. Vanuit zijn luie stoel volgt hij die met behulp van een app.
5 Januari 2022
John Deere

Nieuws Mechanisatie

John Deere VS start na een maand weer op

Na ruim een maand gaan productiemedewerkers van John Deere deze week weer aan het werk in de Verenigde Staten. Beide partijen hebben na stevige onderhandelingen eindelijk een overeenkomst bereikt voor de 10.000 stakende personeelsleden. Ondertussen is de Amerikaanse trekkermarkt behoorlijk ontwricht.
18 November 2021
Fendt grondbewerking Niet kerende grondbewerking

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

John Deere heeft een fikse voorsprong in de Nederlandse trekkerverkoopcijfers dit jaar, tot nu toe. Dat maakt brancheorganisatie Fedecom bekend. Ook Fendt doet het goed. New Holland heeft nog een inhaalslag te maken in het laatste kwartaal.
2 November 2021
John Deere

Nieuws Mechanisatie

John Deere lamgelegd door grootste staking in 35 jaar

Meer dan 10.000 medewerkers in 14 Amerikaanse fabrieken van John Deere hebben al twee weken het werk neergelegd. Het is de grootste staking in meer dan dertig jaar. Terwijl de groengele gigant afstevent op zijn beste financiële jaar ooit komen medewerkers er maar schamel vanaf. Dat schiet in het verkeerde keelgat.
30 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox