Bedrijfsnieuws John Deere

trekker John Deere

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

De hausse die de wereldwijde machinemarkt de afgelopen twee jaar in zijn greep hield neemt snel af. Productprijzen, stijgende teelt- en machinekosten en hogere rentes zorgen ervoor dat boeren minder investeren in nieuwe trekkers, werktuigen en oogstmachines. Dat merkt ook John Deere in zijn eerste financiële cijfers voor 2024.
21 Februari 2024
John Deere

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Landbouwmachinefabrikant John Deere rapporteert voor het boekjaar 2023 een aanzienlijke groei in omzet en nettowinst. Dat maakte het bedrijf afgelopen woensdag bekend. De nettowinst komt uit op $10,16 miljard, een stijging van een indrukwekkende 43% ten opzichte van verleden jaar. De landbouwmachinefabrikant verwacht echter volgend jaar een lagere winst vanwege een moeilijkere marktsituatie. 
25 November 2023
trekker John Deere

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Ondanks dat John Deere, 's werelds grootste agrarische machinefabrikant, over het derde fiscale kwartaal solide cijfers neerzet, hebben beleggers minder vertrouwen in het Amerikaanse bedrijf uit Moline (Illinois). In het huidige jaar hebben boeren wereldwijd flink geïnvesteerd in nieuwe machines, maar de bomen reiken niet tot in de hemel.
21 Augustus 2023
John Deere

Nieuws Bedrijfsnieuws

John Deere geeft stevige winstverwachting af

's Werelds grootste landbouwmachinefabrikant John Deere heeft de winstverwachting voor het fiscaal jaar 2023 opgeschroefd. Het bedrijf verwacht dit jaar 20% meer machines te verkopen en rekent erop dat de productprijzen een verjongingsbeleid van boeren blijven ondersteunen. De aandelenkoers krijgt er ook een flinke impuls van.
20 Februari 2023
trekker John Deere

Nieuws Bedrijfsnieuws

John Deere na recordwinst voor 2023 bijna uitverkocht

John Deere, 's werelds grootste landbouwmachinefabrikant, zet recordcijfers neer in het laatste financiële kwartaal en voor het gehele jaar. Dat maakte Deere & Co woensdag 23 november bekend. Met $2,25 miljard ligt de winst in het vierde kwartaal maar liefst 75% hoger. De orderboeken voor 2023 zijn inmiddels grotendeels gevuld, waardoor het record niet lang stand zal houden, zo verwachten de bestuurders.
28 November 2022
ploegen grondbewerking Lemken

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Fabrikanten van landbouwmachines, trekkers en andere machines hebben een topjaar achter de rug als het om hun omzet en winst gaat. Onderdelen mogen dan bijzonder schaars zijn, toch weten de Europese machinebouwers heel wat techniek aan de man te brengen.
11 April 2022
graanoogst John Deere wintergerst

Nieuws Beurs

Koers John Deere lift mee op granenrally

Het aandeel van Deere & Co, het moederbedrijf van John Deere, is deze week naar het hoogste niveau ooit gestegen. De oorzaak hiervan ligt, opmerkelijk genoeg, bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de koersen van andere machinebouwers profiteren hiervan.
24 Maart 2022
mccain

Nieuws Oorlog

McCain zet streep door nieuwe fabriek in Rusland

McCain heeft aangekondigd de bouw van een nieuwe fabriek in Rusland definitief stop te zetten, nadat eerder al werd aangekondigd dat de bouwplanen werden gestaakt.
11 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden