Met minder werknemers

Dubex bouwt weer veldspuiten

3 April 2018 - Niels van der Boom

Dubex, de Nederlandse fabrikant van veldspuiten, bouwt weer machines. Dat maakt het bedrijf uit Stadskanaal (Groningen) bekend. Wel vindt de productie in afgeslankte vorm plaats. Het machineaanbod wordt voorlopig niet gewijzigd. Het bedrijf gaat verder onder de naam Dubex Europe B.V.

Dubex maakte het nieuws op zaterdag 31 maart wereldkundig. Eerder werd al bekend dat het werkte aan een doorstart. Meerdere belangstellenden hadden interesse om het bedrijf over te nemen. Uiteindelijk bleven er 3 kandidaten over. Tegenover Mechaman laat directeur Nico Dubbelboer weten dat een van hun relaties bij de doorstart heeft geholpen.

Minder personeel
De afgeslankte vorm van Dubex Europe betekent concreet dat het aantal werknemers van 32 naar 15 is teruggebracht, zegt Dubbelboer tegen RTV Noord. Als reden hiervoor noemt hij de kleinere orderportefeuille. Het bedrijf heeft niet genoeg machines verkocht om alle werknemers aan het werk te houden. In Nederland is het aantal orders bijvoorbeeld met 30% afgenomen.

Dit artikel is een vervolg op: Spuitenfabrikant Dubex vraagt faillsement aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden