Weerupdate Potato Europe

Stof happen op Duitse editie van Potato Europe

12 September 2018 - Niels van der Boom

Net zoals het groeiseizoen toont ook het jaarlijkse Europese aardappelevenement Potato Europe een enorm contrast met 2017. Het is stof happen in Duitsland, waar dat in 2017 in Emmeloord nog baggeren in de modder was.

De Duitse editie van Potato Europe wordt gehouden op Rittergut Bockenrode, nabij Hannover. De internationale beurs rouleert tussen 4 landen. Vorig jaar liep de beurs in Emmeloord uit op een fiasco, nadat er een enorme bak met water viel. De eerste beursdag werd zelfs afgelast, omdat er storm op komst was.

In Duitsland moest er juist water op het land worden gebracht, zodat de stof de rooidemonstraties niet zou hinderen. Van spectaculaire innovaties is geen sprake. Een aantal nieuwe machines werden al op de Aardappeldemodag in Westmaas geïntroduceerd, zoals de nieuwe rooier van AVR en de overlaadcombinatie van Dewulf. Voor veel geïnteresseerden is het de eerste mogelijkheid om Grimme's Ventor bunkerrooier in actie te zien.

Ondanks de aanwezigheid van medewerkers die de veiligheid controleren, tracht toch iedereen bij de rooidemo's er met zijn neus bovenop te staan.

Terwijl de eerste beursdag van de AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen met regen van start gaat, doen de Duitse machines hun werk in het stof.

Om de rooidemo's niet door stof te laten hinderen, werd een dag eerder met mesttanks water over het perceel gereden.

De demonstraties blijven populair. Alle bekende rooiermerken tonen hun nieuwste machines. Ook voor overlaadtechnieken is veel interesse.

Grimme toont een hele reeks aan machines die het vorig najaar lanceerde. De publiekstrekker is de Ventor zelfrijdende bunkerrooier, maar ook de EVO 290 getrokken rooier.

Naast machines en stands zijn er ook proeven (bijvoorbeeld die van mechanische loofdoding). Naast de Nederlandse Rema looftrekker is ook elektrocutie van het loof te zien.

Coverfoto: @RousselleBea

Boerenbusiness organiseert vrijdag 14 september een seminar op de AgroTechniek Holland, als afsluiting van de Gewastour. In het seminar wordt een analyse gegeven van het groeiseizoen, de prijsontwikkeling en wordt een prognose van de opbrengst gepresenteerd. Meld u hier aan voor dit gratis seminar en ontvang uw toegangsbewijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden