Meststoffen

kunstmest

Nieuws Meststoffen

Rusland dreigt export kunstmest te stoppen

Rusland lijkt aan te sturen op een verbod van de export van meststoffen. Het regime van president Vladimir Poetin wijst daarbij naar logistieke problemen die zijn ontstaan door het vertrek van buitenlandse verladers uit Rusland.
4 Maart 2022

BB TV Kai Kikkers (Triferto)

Triferto gaat meststoffen inkopen voor Agrifirm

Triferto Fertilizers en Agrifirm gaan samenwerken in de inkoop van meststoffen. In deze overeenkomst is afgesproken dat Triferto vanaf het komende meststoffenseizoen 2022/23, die begint op 1 juli, de volledige inkoop en logistiek voor Agrifirm gaat verzorgen. Kai Kikkers, de CEO van Triferto, licht in een interview met Boerenbusiness de achtergronden van de samenwerking toe.
24 Februari 2022
bemesting compost

Inside Mest

Balans is terug in markt voor vaste meststoffen

De markt voor vaste meststoffen had half augustus behoorlijk te lijden onder de 'eerste coronagolf'. De vraag oversteeg het aanbod hierdoor fors. Inmiddels is de markt weer enigszins in balans. Heeft dit nog effect op de prijzen gehad, en wat zijn de verwachtingen voor komende periode?
2 December 2020
vaste mest ruige mest meststrooier

Inside Mest

Vraag overstijgt aanbod op markt vaste meststoffen

De percelen met tarwe en gerst komen (of zijn) inmiddels leeg en dat betekent dat het in de markt voor de vaste meststoffen met een hoog gehalte organische stof (stromest, geitenmest, champost en compost) flink aanpoten is. De vraag ligt op het moment zelfs vele malen hoger dan het aanbod.
11 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden