Mestverwerking

Greenferm

Bedrijfsreportage Greenferm

Mestverwerker Greenferm gaat eindelijk draaien

De grootschalige mestverwerkingsinstallatie Greenferm in Apeldoorn is opgeleverd. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad.
29 April 2020
mest drijfmest

Achtergrond Mestverwerking

Hoe reageert mestmarkt op extra verwerking?

In november werd bekend dat TerraMass failliet is verklaard. Dat operationele installaties failliet gaan, is bepaald niet voor het eerst. Daarnaast blijven verschillende initiatieven aanhoudend worstelen met vergunningverlening. Toch zal de verwerkingscapaciteit in het komende jaar waarschijnlijk met 15% tot 20% groeien.
28 November 2019
mest mestvervoer

Nieuws Biogas

Limburgse mestverwerker krijgt felbegeerde subsidie

Het Limburgse mestverwerkingsproject Zitta Biogas Chemelot heeft een belangrijke hindernis genomen. De toekenning van een SDE+-subsidie, die noodzakelijk is voor de bouw van een nieuwe biogasinstallatie met een capaciteit van 700.000 ton mest, is namelijk binnen.
21 Januari 2019
Berkhof

Interview Willem Berkhof

'Mestverwerking zorgt voor plafond prijsvorming'

"De mestmarkt heeft grootschalige mestverwerkingsinstallaties nodig om de het risico op te hoge prijzen op de vrije markt in te dammen." Dat stelt Willem Berkhof die onlangs een 75% van de aandelen overnam van de te bouwen installatie Greenferm in Apeldoorn.
26 Oktober 2018
melkveebedrijf koeien koeienstal mest

Nieuws Mestverwerking

Investeerder stapt in mestverwerker Greenferm

Mestdistribiteur Berkhof uit Scherpenzeel (Gelderland) heeft de nog te bouwen mestverwerkingsfabriek Greenferm overgenomen. Er liggen plannen om op de locatie in Apeldoorn jaarlijks 350.000 ton mest te verwerken. Dit kan de mestverwerking in Oost-Nederland een boost gaan geven.
22 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden