nachtvorst

BB TV Robert de Vries

Droog, zon en op grote schaal vorst aan de grond

Een bijzonder krachtig hogedrukgebied domineert deze maand boven West-Europa, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness.nl. Met welke omstandigheden de boeren rekening moeten houden met de vroege voorjaarswerkzaamheden op het land, doet De Vries hier uit de doeken.
17 Maart 2022
aardappelen Gewastour2020 doorbreken

Inside Akkerbouw

Kou remt groei en is nog lang niet weg

Het voorjaar ging zeker niet laat van start dit jaar, maar aanhoudend koud weer zorgt ervoor dat de gewasgroei zeer traag op gang komt. Dat is overal in Europa het geval. Suikerbieten hebben hier vooral onder te lijden. Bij andere gewassen valt de schade vooralsnog mee. In alle teelten zijn de gevolgen merkbaar.
26 April 2021
suikerbieten zaaien bietenzaaien Agrifoto

Nieuws Weer

40.000 hectare suikerbieten overgezaaid in Frankrijk

Forse nachtvorst in Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat veel bietenpercelen moeten worden overgezaaid. Ten zuiden en noorden van Parijs is de schade het grootste. In totaal gaat het om 30.000 hectare, maar er komen nog enkele koude nachten aan. Ook verder zuidelijk is de schade aan gewassen aanzienlijk.
12 April 2021
vorstschade

Inside Aardappelen

Vannacht wederom flinke schade vroege aardappelen

De vroege aardappelen in het oosten van Nederland hebben afgelopen nacht wederom een flinke klap gekregen. Zware nachtvorst zorgt opnieuw voor flink wat schade.
15 Mei 2020
tarwe kunstmest Agrifoto stikstof kunstmeststrooier

Nieuws Teeltseizoen 2020

Landwerk komt op gang, maar nachtvorst lonkt

Voor de een schrale troost, voor de ander een welkome afleiding. Hoe snel droogt het land op? De gunstige weersvooruitzichten zijn het goede nieuws bij al het slechte. Deze week suikerbieten zaaien is vanwege de serie nachten met stevige vorst, die voor volgende week wordt berekend, een risico.
17 Maart 2020
koeien sneeuw

Nieuws Weer

Koeien in de sneeuw en fikse nachtvorst

Delen van Europa zijn in het afgelopen weekend opgeschrikt door een flinke lading sneeuw en temperaturen ver onder 0 graden Celsius. Ook maandag 6 mei op dinsdag 7 mei is een scherpe nachtvorst voorspeld. De aardappel-, groente- en fruittelers houden hun hart vast.
6 Mei 2019
aardappelen akkerbouw aardappelveld ruggen

Nieuws Weer

Nieuwe nachtvorstgolf baart boer zorgen

Aan het einde van de week wordt in een groot aantal Europese landen opnieuw stevige nachtvorst verwacht. In Nederland wordt het ook koud, al lijkt het hier mee te gaan vallen. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Polen kan de temperatuur flink gaan dalen.
1 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief