Natuurbeheer

koeien sloot waterkwaliteit platteland

Achtergrond GLB

Ecoregelingen: hoe zit het nu precies?

De grootste verandering in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid dat per 1 januari 2023 in werking treedt, zijn de zogenaamde ecoregelingen. Voor elk land is dit anders en iedere agrarisch ondernemer kan een eigen pakket opstellen. Maar, hoe werkt het nou precies, en waarmee kunnen punten verdiend worden? Aard Mulders en Eefke Peeters lichten het systeem toe.
31 December 2020
energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Statistiek CBS

Boer verdient euro's steeds vaker buiten de landbouw

Steeds meer agrarische ondernemers verdienen een centje bij door activiteiten buiten de landbouw. Het aantal bedrijven die door zogeheten verbreding een aanvullende inkomstenbron heeft, is dit jaar gestegen tot 22.000. Dit is een stijging van 60% ten opzichte van 2016, zo becijfert het CBS.
11 December 2020
akkerbouw grond voorjaar perceel

Inside Grond

Hoe gaat het Rijk duizenden hectares bos planten?

De doelstelling van het Rijk is om in 2030 een grote diversiteit aan bos te hebben in Nederland. Daarnaast moet de komende 10 jaar 37.000 hectare bos aangeplant worden, een stijging van 10%. Hoe wil het Rijk die doelstelling realiseren en in hoeverre kan het zogenaamde teeltsysteem 'agroforestry' daar een bijdrage in leveren?
19 November 2020
grond gras grasland

Nieuws Pachtgrond

Noord-Holland zet stempel 'natuur' op pachtgronden

3 Oktober 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Praktisch agrarisch natuurbeheer dat loont

In de moderne Nederlandse land- en tuinbouw kunnen we niet om agrarisch natuurbeheer heen. Agrarisch ondernemers leven van en met de natuur maar moeten dat meer dan ooit zichtbaar maken aan de omgeving. Dat vraagt om praktische toepassingen van agrarisch natuurbeheer.
3 Maart 2020
akkerbouw grond sloot waterkwaliteit

Opinie Cor Pierik

Natuur en landbouw: moeizaam huwelijk

Landbouw en natuur. Het lijkt soms een moeizaam huwelijk. Ze hebben inmiddels al eeuwenlang een stevige relatie, al lijkt dit soms een knipperlichtrelatie. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar samen optrekken levert ook regelmatig problemen op. Zeker in het voorjaar, als de weidevogels weer volop actief zijn in en boven de weilanden.
17 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden