Nieuw-Zeeland

aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Nieuw-Zeeland start onderzoek naar fritesdump

De overheid van Nieuw-Zeeland gaat formeel onderzoek doen naar de mogelijke fritesdump door Europa. Hoewel het resultaat nog een half jaar kan duren, reageert de aardappelindustrie in het land verheugd.
5 November 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Achtergrond Melk

Hoe vergaat het de zuivelsector in Oceanië?

Australië en Nieuw-Zeeland, de 2 grootste melkproducerende landen in Oceanië, produceren ondanks de coronacrisis meer melk. De zuivelexport behaalt ook fors hogere volumes dan vorig jaar en de melkprijzen doen het goed. Ziet de toekomst er even rooskleurig uit?
28 Oktober 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Flinke plus in melkaanvoer Australië en Nieuw-Zeeland

De melkveehouders in Australië hebben over de maand augustus fors meer melk geproduceerd dan vorig jaar. Vooral in de staat Tasmanië is de melkaanvoer flink toegenomen. Ook in Nieuw-Zeeland is de melkproductie gegroeid.
19 Oktober 2020
export import

Nieuws Coronacrisis

Onorthodoxe heffing op frites dreigt in Australië

In navolging van Nieuw-Zeeland staan ook in Australië alle signalen op rood voor de import van Europese aardappelproducten tegen dumpprijzen. Vooral de invoer uit Nederland en België wordt in Oceanië met argusogen gevolgd.
30 Juli 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Nieuw-Zeeland becijfert Europese fritesdump

De lobby in Nieuw-Zeeland voor een importstop op Europese frites is nog steeds gaande. Potatoes New Zealand heeft bij de overheid een aanvraag ingediend voor anti-dumpingrechten op diepgevroren frites uit België en Nederland en onderbouwt met cijfers de ‘ernst’ van de situatie.
16 Juli 2020
akkerbouw tarweveld graanveld graanoogst tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Tarweopbrengst

Teler Nieuw-Zeeland breekt wereldrecord tarweoogst

Een graanteler in Nieuw-Zeeland heeft het wereldrecord tarweopbrengst verbroken. Met zijn extreem goede oogst heeft hij voor de tweede opeenvolgende keer het Guinness World Records behaald.
8 Juli 2020
zuivel supermarkt Nieuw-Zeeland zuivelconsumptie

Inside Melk

Melkveebedrijven Nieuw-Zeeland zonder personeel?

Australië heeft de stijgende lijn in melkproductie weten voort te zetten. Over de maand april lag de aanvoer hoger dan vorig jaar. In Nieuw-Zeeland blijft de productie stabiel en spelen er onzekerheden rondom arbeidskrachten.
15 Juni 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Geen signalen van Europese fritesdump 'Down Under'

Medewerkers van fritesfabrieken en aardappeltelers in Australië protesteerden deze week tegen de dumping van goedkope EU-frites die volgens hen dreigt. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat dit daadwerkelijk gebeurt, ook niet op de Nieuw-Zeelandse markt.
12 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden