Prijs ruwe olie

olie Rotterdam shell

Analyse Olie

Gebrek aan raffinaderijen stuwt dieselprijs verder

Het grote nieuws op de oliemarkt deze week is de Europese ban op olie uit Rusland. Deze week liep de spanning op alvorens de 27 lidstaten van de EU eindelijk tot overeenstemming kwamen. Rusland hield de gemoederen ook op een ander front bezig, namelijk bij de vergadering van de de Opec+ die gisteren (donderdag 2 juni) werd gehouden.
3 Juni 2022
olie

Analyse Olie

Olieprijs snelt naar hoogste punt sinds eind maart

De oliemarkt blijft uiterst vatbaar voor prijsopdrijvende factoren. De prijs van een vat Brent-Olie trok deze week een sprintje en noteert intussen weer op het hoogste niveau sinds eind maart. Waar komt deze opleving vandaan?
27 Mei 2022
olie Olieplatform

Analyse Energie

Olie en gas exploderen door dreigende boycots

Aan de opmars van de energieprijzen komt maar geen einde. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakte olie en gas al flink duurder, maar plafond zijn nog niet in zicht. Het Westen overweegt om Russische oliekraan zelf dicht te draaien, al zou dat weleens een dure sanctie kunnen zijn. Ondertussen anticipeert de gasprijs op het mogelijke geval dat Rusland gas toevoer naar Europa afsluit. 
7 Maart 2022
olie

Opinie Han de Jong

Noodplannen opstellen in Europa voor olie en gas

Krijgt Baron Rothschild gelijk? De oorlog in Oekraïne is zeer negatief voor de Europese economie. Rusland is financieel afhankelijk van olie en gas, maar het heeft buffers om een tijdelijke daling van inkomsten op te vangen. Europa is afhankelijk van Russische olie en gas is en die op korte termijn niet kan missen. Europa is dus heel kwetsbaar in het geval Rusland besluit zich niet meer aan leveringscontracten te houden
25 Februari 2022
olie roebel olieprijs

Opinie Joost Derks

Hoge olieprijs laat valutawereld koud

De stijging van de olieprijs gaat helemaal aan de Russische roebel voorbij. Dat heeft alles te maken met de vrees voor een invasie van Oekraïne en het vooruitzicht van een serie renteverhogingen in de Verenigde Staten.
20 Januari 2022
olie Olieplatform

Analyse Energie

5 vragen over de oververhitte energiemarkt

De energiemarkten zijn oververhit. De brandstofprijzen breken records en ook de elektriciteit- en gasrekening zijn torenhoog. Voor huishoudens als bedrijven is dit een forse domper net nu de coronacrisis achter de rug lijkt. Of is dit juist de prijs die de maatschappij hiervoor moet betalen. Vijf vragen.  
2 Oktober 2021
windmolen drijfmest injecteren windmolenpark

Analyse Energie

Stroommarkt steeds extremer, klein herstel olie

Dat de elektriciteitsprijs fluctueert zijn we gewend maar deze weken waren de prijsschommelingen wel heel extreem. Op de oliemarkt zijn de koersen bezig met een voorzichtig herstel na de flinke daling vorige week. Het Witte Huis doet een poging de prijsstijging te beperken maar heeft dat effect?
14 Augustus 2021
energie elektriciteit energieprijs

Analyse Energie

Olie wordt duurder, stroom een markt van extremen

De relatief lage voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten en optimisme over economisch herstel stuwen de olieprijs verder op. De elektriciteitsmarkt is op dit moment een van extremen, waarin de prijs de ene dag halveert om een dag later weer te verdubbelen. Biedt stroom opgewekt met getijden meer stabiliteit?
30 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden