Prijs ruwe olie

windenergie windturbine energie

Analyse Energie

Wisselende signalen op de energiemarkt

23 Juli 2021
windenergie windturbine windmolen energie

Analyse Energie

Krap aanbod van stroom en grote vraag naar olie

De energiemarkt weet de opgaande lijn vast te houden. Positieve economische vooruitzichten drijven de olieprijs op. Op de elektriciteitsmarkt is het weer een belangrijk factor die voor relatief hoge prijzen zorgt door gebrek aan zon en wind. Verder noemen netbeheerders de afgelopen week gepresenteerde regionale energiestrategieën haalbaar maar mits er snel actie ondernomen wordt.
2 Juli 2021
olie

Analyse Energie

Olie en elekriciteitsprijs zitten in de lift

De energieprijzen zaten afgelopen week flink in de lift. Op de elektriciteitsmarkt is deze stijging vooral veroorzaakt door beperkt aanbod, bij olie juist door de toegenomen vraag. Economen van de Harvard Business Review waarschuwen dat er snel een oplossing moet komen voor oude zonnepanelen. De economische levensduur van de panelen kan wel eens veel korter uitpakken dan waar op wordt gerekend.
26 Juni 2021
energie zonnepanelen zonneenergie

Analyse Energie

Stroomprijs houdt stand ondanks record productie

Zoals verwacht was afgelopen week een topweek voor de eigenaren van zonnepanelen. Er was zelfs een dagrecord. Een prijsdip is ondanks het grote aanbod uitgebleven. De olieprijs heeft deze week de psychologische barrière van $70 per vat doorbroken. Blijft het optimisme overheersen op de oliemarkt?
5 Juni 2021
energie zonneenergie

Analyse Energie

Topweek zonnepanelen op til, wat doet energiemarkt?

De weeromslag zorgt ook voor een kentering op de markt van elektriciteit. In mei vielen de opbrengsten van zonnepanelen tegen, maar daar komt verandering in. De olieprijs zit weer wat in de lift. Herhaalt het patroon van de afgelopen weken zich en kunnen we volgende week een daling verwachten? 
29 Mei 2021
aardappelen windenergie windturbine windmolen energie beregening

Analyse Energie

Olieproductie stijgt en groot aanbod van stroom

Nieuws over toenemende olieproductie drukt de olieprijs deze week. Redelijk goede economische vooruitzichten doen daar niets aan af. Het Internationale Energie Agentschap (IEA) roept op om onmiddellijk te stoppen met investeren in fossiele energiebronnen. En de elektriciteitsmarkt is in de ban van het stormachtige weer.
21 Mei 2021
energie zonnepanelen zonneenergie

Analyse Energie

Waar is nog capaciteit op het net voor groene stroom?

Olie en elektriciteit vertoonden een tegengestelde prijsbeweging afgelopen week. De olieprijs stond onder druk na het nieuws over grotere voorraden in lager verbruik. De elektriciteitsprijs steeg daar in tegen deze week. De regionale netbeheerders hebben een handig hulpmiddel gemaakt voor bedrijven die overwegen te investeren in zonnepanelen of een windmolen en die daar SDE++ subsidie willen aanvragen.
23 April 2021
energie zonneenergie

Analyse Energie

Duurzame energie vaak mogelijk zonder subsidie

Na een een stabiele periode zit de prijs van olie deze week weer in de lift. Ook op de elektriciteitsmarkt is er een trendbreuk. Weken lang waren er grote pieken in het aanbod van stroom. Deze week was er minder onbalans op de elektriciteitsmarkt dan we de afgelopen periode gewend waren.
16 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden