Prijs ruwe olie

olie

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

De dalende trend op de oliemarkt is (de laatste dagen in elk geval) een halt toe geroepen. Het zijn vooral de ontwikkelingen in de VS die spelers op de oliemarkt bezig houden. Ook de zorgen om de veiligheid op de Rode Zee geven de markt steun. De tegenvallende importcijfers van China zijn al weer bijna vergeten.
14 December 2023
olie

Analyse Olie

Russische olie heeft weinig hinder van prijsplafond

De oliemarkt heeft de afgelopen week een relatief stabiel prijsverloop laten zien. De verwachte groei in de olievraag uit China en de gevolgen van het prijsplafond voor de Russische olie hielden elkaar in evenwicht.
30 December 2022
olie Olieplatform

Analyse Olie

Vladimir Poetin stookt olieprijs op

De olieprijs laat deze week een flinke stijging zien. Een stevige ingreep van Opec+ afgelopen woensdag 5 oktober, een verlaging van de productie met 2 miljoen vaten, maakte een eind aan de daling die de olieprijs sinds eind augustus doormaakte. Vooral Rusland oefent nu druk uit om de productie verder te verminderen om op die manier de lagere verkoopprijs van hun afgelopen maanden te compenseren. Het gevolg is een forse stijging van de dieselprijs.  
7 Oktober 2022
tanken diesel brandstof

Analyse Olie

Prijs ruwe olie laat een veer, diesel klimt juist op

De prijs van ruwe olie zakte deze week naar het laagste niveau sinds januari. Monetair beleid maakt duidelijk meer indruk op de markt dan de uitspraken van de Opec+. Diesel doet op de Nederlandse markt overigens niet mee met de dalende trend.
23 September 2022
trekker diesel brandstof

Analyse Olie

Tanken doet iets minder pijn in de portemonnee

Relatief kleine schommelingen in de olieprijs verhullen de roerige tijden waarin de oliemarkt zich bevindt. Analisten wegen tegenvallende vraag naar olie af tegen de problemen die er zijn in de productie. Dat wordt nog eens geïllustreerd door twee gezaghebbende rapporten die deze week verschenen. De vraag naar olie zal afnemen, zo voorspelt het Internationaal Energieagentschap. De Opec houdt daarentegen vast aan de groei in de vraag naar olie voor het komende jaar.
16 September 2022
olie opec

Analyse Olie

Opec staat in zijn hemd op de oliemarkt

De oliemarkt kreeg best wat nieuws te voorduren waarvan je normaal gesproken zou verwachten dat het een prijsopdrijvend effect heeft. Onder meer de Opec+ deed een poging de markt op te krikken. Het negatieve sentiment nam echter de overhand en ligt deze week op koers om vergeleken met vorige week lager te sluiten.
9 September 2022
olie

Analyse Olie

Saoedi Arabië wil oliemarkt stabiliseren

De oliemarkt is sinds het uitbreken van de coronacrisis alle kanten opgeslingerd en dat prijsfluctuaties zijn sinds de Russische aanval op Oekraïne alleen maar erger geworden. Dat is de Saoedi Arabië één van de grootste olieproducerende landen ter wereld een doorn in het oog. Spelers op de oliemarkt balanceren tussen krap aanbod van olie op de korte termijn en een dreigende recessie op de langer termijn.
26 Augustus 2022
energie diesel

Analyse Olie

Dure diesel heeft weinig invloed op de vraag

De olieprijs blijft stijgen maar de opgaande trend zwakt wel af. Handelsbelemmeringen die door de oorlog in Oekraïne zijn opgeworpen spelen daarbij een belangrijke rol. Brandstofprijzen gaan ondertussen naar record niveaus. Opvallend is dat de vraag naar benzine en diesel nog steeds blijft groeien.
10 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden