Omzet

aardappelen aardappeloogst Gewastour2020

Nieuws CBS

Kwart agrarische bedrijven goed voor driekwart omzet

Een kwart van de land- en tuinbouwbedrijven draait driekwart van de totale omzet in de sector. De 37% kleinste bedrijven zijn slechts goed voor 2,6% van de omzet. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19 November 2021
veevoer voer melkveebedrijf

Nieuws Jaarcijfers

De Samenwerking schroeft de winst op

De Samenwerking heeft ondanks de coronacrisis een goed jaar achter de rug. Het financiële resultaat van 2020 van het coöperatieve voerbedrijf is met 72,4% in vergelijking tot het resultaat van 2019. Ook de nabetaling is gestegen. 
1 Juni 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws CBS

Foodsector realiseert forse omzetgroei in coronajaar

De detailhandel heeft in 2020 een omzetgroei gerealiseerd van 5,9%. Dit is de op één na hoogste groei van de eeuw, zo meldt het CBS. De maatregelen rond het coronavirus zorgen ervoor dat de verschillen groot zijn. Zo zet de foodsector een forse groei neer, terwijl de non-foodsector een nagenoeg gelijke omzet noteert.
1 Februari 2021
Arla Foods

Nieuws Arla

Arla wil online omzet in 5 jaar verdubbelen

Zuivelcoöperatie Arla wil dé e-commerceleider binnen de zuivelsector in Europa worden. Daarom heeft de coöperatie zichzelf het doel gesteld om de omzet via de online platforms van haar klanten binnen 5 jaar te verdubbelen naar €600 miljoen.
15 Januari 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Bedrijfsresultaat

Flinke omzettoename voor biologische tak Vion

De slagerijen van Vion's dochteronderneming De Groene Weg realiseerden over 2020 een flinke omzetgroei, zo laat het bedrijf vandaag 18 december weten. Ook het aantal klanten dat de winkels wist te vinden nam toe. Waar wijdt de biologische slagerstak van Vion dit aan?
18 December 2020
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws Europese Melkproductie

Forse omzetgroei voor grootste melkveebedrijf EU

28 September 2020
melkveebedrijf koeienstal

Nieuws Coronacrisis

'Melkveehouders lopen miljoenen aan omzet mis'

Volgens een onderzoek van Agractie Nederland zorgen de coronamaatregelen voor een forse omzetderving in de Nederlandse melkveesector. Naar eigen zeggen is deze derving inmiddels opgelopen tot meer dan €64 miljoen.
19 Mei 2020
Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Forse winsttoename voor Ausnutria ondanks crisis

Zuivelverwerker Ausnutria blijft de omzetgroei vasthouden. De onderneming bedient de internationale markt met baby- en kindervoeding. Uit de winstwaarschuwing die de onderneming deze week publiceerde, blijkt dat er over de eerste 3 maanden van 2020 een forse winststijging wordt verwacht.
30 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden