Eigen foto

Nieuws Jaarcijfers

De Samenwerking schroeft de winst op

1 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De Samenwerking heeft ondanks de coronacrisis een goed jaar achter de rug. Het financiële resultaat van 2020 van het coöperatieve voerbedrijf is met 72,4% in vergelijking tot het resultaat van 2019. Ook de nabetaling is gestegen. 

De Samenwerking uit Haastrecht heeft afgelopen donderdag (27 mei) de resultaten van 2020 met het voorstel tot winstbestemming vastgesteld in een online jaarvergadering. De totale voeromzet van het bedrijf steeg naar ruim 152.000 ton. Het financiële resultaat was €805.000 en wordt als uitstekend omschreven door de coöperatie. Het aantal leden is met 4% gegroeid tot 836 en zij kunnen rekenen op een nabetaling van €2,50 per ton. Dat is €1 per ton hoger dan vorig jaar, destijds werd er €1,50 aan nabetaling uitgekeerd. 

Het financiële resultaat is naar eigen zeggen te danken aan een goede inkooppositie, meevallende kosten en een goede prestatie van de winkel. De winkel kende namelijk een omzetgroei van maar liefst 27%.

Investeringen
Het investeringsprogramma in de fabriek en wagenpark is volgens planning uitgevoerd en er is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe loods voor kunstmest en landbouwproducten. Coöperatieve samenwerkingsverbanden, zoals binnen C.I.S. en CropSolutions, worden volgens De Samenwerking de komende jaren verder uitgebouwd. Datzelfde geldt voor de regionale samenwerking met collega-bedrijven in het Groene Hart. In de fabriek wordt de komende jaren verder geïnvesteerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden