Eigen foto

Nieuws Jaarcijfers

De Samenwerking schroeft de winst op

1 Juni 2021

De Samenwerking heeft ondanks de coronacrisis een goed jaar achter de rug. Het financiële resultaat van 2020 van het coöperatieve voerbedrijf is met 72,4% in vergelijking tot het resultaat van 2019. Ook de nabetaling is gestegen. 

De Samenwerking uit Haastrecht heeft afgelopen donderdag (27 mei) de resultaten van 2020 met het voorstel tot winstbestemming vastgesteld in een online jaarvergadering. De totale voeromzet van het bedrijf steeg naar ruim 152.000 ton. Het financiële resultaat was €805.000 en wordt als uitstekend omschreven door de coöperatie. Het aantal leden is met 4% gegroeid tot 836 en zij kunnen rekenen op een nabetaling van €2,50 per ton. Dat is €1 per ton hoger dan vorig jaar, destijds werd er €1,50 aan nabetaling uitgekeerd. 

Het financiële resultaat is naar eigen zeggen te danken aan een goede inkooppositie, meevallende kosten en een goede prestatie van de winkel. De winkel kende namelijk een omzetgroei van maar liefst 27%.

Investeringen
Het investeringsprogramma in de fabriek en wagenpark is volgens planning uitgevoerd en er is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe loods voor kunstmest en landbouwproducten. Coöperatieve samenwerkingsverbanden, zoals binnen C.I.S. en CropSolutions, worden volgens De Samenwerking de komende jaren verder uitgebouwd. Datzelfde geldt voor de regionale samenwerking met collega-bedrijven in het Groene Hart. In de fabriek wordt de komende jaren verder geïnvesteerd.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mengvoer

ABZ vergroot afzet door overname met 50.000 ton

Interview Marcel Roordink

'Hoezo nog 5 jaar wachten met deze voerfusie?'

Nieuws CBS

Kwart agrarische bedrijven goed voor driekwart omzet

Nieuws Fusie

De Samenwerking en ABZ Diervoeding gaan fuseren

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief