Oostenrijk

aardappelen Zwitserland

Achtergrond Biologisch

Schiet het nieuwe GLB zijn doelen voorbij?

Biologische landbouw neemt een prominente positie in het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB). In Oostenrijk, waar al een relatief groot deel van de boeren biologisch werkt, bestaat de vrees dat het beleid dat de politici in Brussel voorstaan in de praktijk weleens averechts kan uitpakken.
30 Augustus 2021
Glyfosaat Agrifoto2

Nieuws Gewasbescherming

Oostenrijk mag glyfosaat niet verbieden

Oostenrijk zou als eerste Europese lidstaat een totaalverbod op glyfosaat invoeren. De Europese Commissie heeft laten weten niet akkoord te gaan met dit voorstel.
19 Augustus 2020
gerst Glyfosaat Roundup Agrifoto groenbemester

Nieuws Gewasbescherming

Oostenrijk trekt gepland glyfosaatverbod in

Er komt vanaf 1 januari 2020 toch geen verbod op het gebruik van glyfosaat in Oostenrijk. De reden is een formele fout. Het voorstel had ter kennisgeving moeten worden voorgelegd aan de Europese Commissie.
12 December 2019
Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Oostenrijk verbiedt als eerste glyfosaat

Oostenrijk heeft als eerste Europese lidstaat het gebruik van glyfosaat verboden. Het land negeert daarmee de Europese wetgeving, want die stelt dat het middel nog tot 2020 binnen Europa gebruikt mag worden. 
3 Juli 2019
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Gewasbescherming

Verbiedt Oostenrijk als eerste glyfosaat?

Er is een kans dat Oostenrijk als eerste Europese lidstaat het gebruik van glyfosaat gaat verbieden. Het land heeft meer biologische landbouwgrond dan elke ander lidstaat en er zijn veel voorstanders voor een verbod. In de ambitie streeft het Frankrijk voorbij.
2 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief