Pieter Post

Inside Uien

Aanbieder bepaalt onderkant notering uien

In deze periode gaan erg veel uien weg, constateert DCA-marktexpert Pieter Post. En deze brede vraag is een goed teken. Maar wat betekent dit voor het sentiment op de Nederlandse uienmarkt? Dat zet Post uiteen in deze marktupdate.
19 November 2021

Inside Uien

Noteringen houden uientelers spiegel voor

De afzet van uien is rond deze periode het grootst. Dan zou je wat reuring en levendigheid in het inkoopkanaal verwachten, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Daar is nu alleen geen sprake van. Er staat zelfs behoorlijk wat druk op de markt.
12 November 2021

Inside Uien

Uienmarkt krijgt gevoelige tik

De uienmarkt staat onder druk. Aan uien is er geen gebrek en daar reageren de noteringen op. Het exportvolume mag er zeker ook zijn, maar de voorsprong op vorig jaar loopt wat terug. DCA-marktexpert Pieter Post gaat in op het broze sentiment op de markt.
5 November 2021

Inside Uien

En toen waren daar ineens de uiencijfers van het CBS

Het CBS publiceerde gisteren zijn oogstraming voor uien. Boerenbusiness raamde de oogst vorige week op 1,57 miljoen ton en CBS rekent met een hoeveelheid van 1,6 miljoen ton uien. Aan uien dus geen gebrek, stelt DCA-marktexpert Pieter Post. Leidt dat tot verdere rust in het inkoopkanaal?
29 Oktober 2021

Inside Uien

Uienmarkt voelt rustig aan, maar is toch prijshoudend

De stemming onder uienhandelaren is rustig, terwijl telers het gevoel hebben dat er meer in het zit. Dat zegt DCA-marktexpert Pieter Post in zijn wekelijkse update. De export loopt goed, maar hoeveel uien krijgen we te verstouwen dit seizoen en wat betekent dat voor de prijs?
22 Oktober 2021

Inside Uien

Aan de afzet van uien ligt het niet, waaraan dan wel?

Er worden veel uien geëxporteerd en het aanbod af land uien is zo goed als op gedroogd, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. De noteringen stijgen nog niet maar Emmeloord noemt de stemming prijshoudend. Wat ligt er in het verschiet?
15 Oktober 2021

Inside Uien

Dit speelt er nu op de uienmarkt

De stemming op de uienmarkt is deze week rustig. Qua prijzen verandert er niet zo gek veel. Telers hopen nog steeds op een gevecht om de uien, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post.
8 Oktober 2021

Inside Uien

Voldoende voorraad stemt uienmarkt rustig

Hoewel de beursnoteringen van plantuien zijn gestopt, ziet DCA-marktexpert Pieter Post in dit segment toch een opvallende ontwikkeling. Op de markt van zaaiuien is de sfeer na enkele drukke weken toch iets omgeslagen.
1 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden