Pieter Post

Analyse Uien

Uienteler ruikt kansen, maar handel is taai

Op de regionale beurzen laten de uiennoteringen positieve mutaties, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post in zijn uienupdate. Dat komt niet zo zeer door een groeiende vraag. De krappe werkvoorraad van sorteerbedrijven speelt daarbij een belangrijke rol. De teler ruikt daardoor zijn kansen.
28 Januari 2022

Marktupdate Uien

Onzekerheid knaagt aan handel in uien

De gemiddelde notering op de regionale beurzen laat een klein plusje zien, als gevolg van een hogere notering voor grove uien in Goes. Echt uitbreken naar boven of beneden doen de prijzen niet, zegt DCA marktexpert Pieter Post. Afnemers zijn - hoewel ze weinig voorraad hebben - niet enthousiast om te kopen. Voor telers zit er daarom weinig anders op dan af te wachten.
7 Januari 2022

Analyse Uien

Weinig vuurwerk op de uienmarkt voor jaarwissel

De Nederlandse uienhandel houdt zich keurig aan het nationale vuurwerkverbod. Op Goes na hebben de regionale beurzen onveranderd genoteerd, zegt DCA marktexpert Pieter Post. Gelet op de goedlopende export worden de huidige prijzen als pover ervaren door de telers. Handelaren zijn ondertussen erg voorzichtig met het innemen van posities en nemen een afwachtende houding aan.
31 December 2021

Analyse Uien

Iets meer Afrika stemt uienmarkt vriendelijker

De range waarin uien worden verhandeld, ligt tussen de €9 en €10. Een deel van de sorteerbedrijven legt de productie stil en daardoor hebben de bedrijven die doordraaien leuk werk, zegt DCA-marktexpert Pieter Post in deze vodcast. Doordat Senegal de markt nog wat langer open houdt - wat voor 1 januari op het schip ligt, wordt nog toegelaten - voelt de markt vrij vast aan.
24 December 2021

Analyse Uien

Geen eindejaarsrally op uienmarkt

De meest verpakkers hebben voldoende uien en zijn maar beperkt aan de markt. De notering beweegt daardoor zijwaarts en dat voelt in deze periode niet prettig, vertelt DCA marktexpert Pieter Post. Het voordeel van dit prijsniveau is dat er wel kansen liggen, ook later dit seizoen, voor de export binnen Europa.
17 December 2021

Analyse Uien

Werkvoorraad uien kan voor verrassingen zorgen

De noteringen op de regionale beurzen zijn gelijk gebleven deze week. De stemming is rustig en Middenmeer noteerde zelfs een plusje op de bovenkant van grove uien. Dat zijn weer wat positieve berichten, zegt DCA Marktexpert Pieter Post. Verwerkers hebben nu goed werk, maar zijn zijn voorzichtig met aanvullen van de werkvoorraad. Biedt dat perspectief?
10 December 2021

Inside uien

Uienteler wil aanbod geven, maar niet onder 10 euro

De stemming 'flauw' is van de borden op de regionale beurzen. De gemiddelde notering van €9,75 stelt toch wat teleur, zegt DCA Marktexpert Pieter Post. Is dit het moment om uien te verkopen of juist om van de markt af te blijven?
3 December 2021

Inside Uien

Uienteler krijgt geen kans om stuur over te nemen

De uitstraling van de regionale beurzen is al weken hetzelfde en daar zit ook nu weinig verandering in, zegt DCA-Marktexpert Pieter Post. We zitten in de mooiste tijd van het jaar voor wat betreft afzet, maar toch lukt het niet stemming in de markt te krijgen.
26 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden