Politiek

Boerenbusiness

Opinie Krijn J. Poppe

Werk aan winkel voor verse generatie bestuurders

De uitslag van de provinciale verkiezingen toont de ontevredenheid van het kiesvolk over de politiek, en die van het platteland over de Randstad. Al in aanloop naar de verkiezingen verschenen er analyses van wetenschappers en adviescolleges over het 'vergeten' Randland.
16 Maart 2023
Boerenbusiness

Podcast De Stem van de Regio

'Realiteitszin moet terug in Brabantse politiek'

Willem Rutjens, Provinciale Statenlid en lijsttrekker voor JA21 in Brabant, wil de realiteitszin terug in de politiek. Dus: af van abstracte, onhaalbare doelen, van postzegelnatuur en van landschappelijke hersteloperaties naar retro-natuur. Dat werkt volgens hem alleen maar verstikkend. Het Brabantse voorloperbeleid op milieugebied is JA21 een doorn in het oog, vertelt de politicus in een interview met Klaas van der Horst.
28 Februari 2023
Boerenbusiness

Podcast De Stem van de Regio

'Verkiezing moet niet gaan over voor óf tegen boeren'

Toen Arjan de Boer de halveer-uitspraak van D66-partijgenoot Tjeerd de Groot las, wist hij als zoon van een melkveehouder direct dat dit niet goed ging vallen. In welk licht je die uitspraak volgens hem moet zien en hoe een landbouwtransitie - met perspectief voor de boer - vorm moet krijgen, doet De Boer, kandidaatlid voor de Provinciale Staten van Groningen, uit de doeken in een interview met Linda van Eekeres in deze aflevering van de podcast 'De Stem van de Regio'.
21 Februari 2023
Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BBB krijgt 8 zetels in Eerste Kamer volgens peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) krijgt volgens de laatste peiling van EenVandaag en Ipsos vanuit het niets acht zetels in de Eerste Kamer. Daarmee zou BBB als nieuwkomer de vierde partij in de Eerste Kamer worden. De VVD, die nu is vertegenwoordigd met twaalf zetels in de senaat, krijgt er in de peiling drie bij en blijft daarmee de grootste.
15 Februari 2023
Rik Loeters

Podcast De Stem van de Regio

'Geen wensnatuur, vega-onderwijs en Stroe City'

Terug naar een nuchtere, eerlijke politiek, die ook rekening houdt met mensen van buiten het grootstedelijke kringetje. Die wens dreef Rik Loeters naar de BoerBurgerBeweging (BBB), waar hij nu lijsttrekker is van Gelderland bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. In de eerste aflevering van onze podcastserie De Stem van de Regio geeft hij aan af te willen van het wensdenken voor de inrichting van Nederland en van de spookverhalen in het onderwijs over voedsel en de boer.
31 Januari 2023
Piet Adema

Opinie Wouter Baan

Is Adema al op bio-tour door Frankrijk geweest?

Is Piet Adema in die paar maanden dat hij nu landbouwminster is al op werkbezoek geweest in Frankrijk? Waarschijnlijk niet. En dat is geen schande, gezien de complexe dossiers die hij aan zijn fiets heeft hangen. Toch was een Frans flitsbezoekje niet verkeerd geweest, voordat hij gisteren (19 december) breed lachend zijn handtekening zette onder het actieplan voor een geforceerde uitbreiding van het Nederlands biologisch landbouwareaal tot 2030. 
20 December 2022
Boerenbusiness

Nieuws Green Deal

Duitse boerenvoorman uit felle kritiek op de politiek

De voorzitter van de Duitse Deuschter Bauernverband (DBV) Joachim Rukwied uitte vorige week forse kritiek op de Europese en Duitse plannen voor de agrarische sector. Hij deed de uitspraken tijdens de presentatie van het situatierapport van de bond.
12 December 2022
Caroline van der Plas

Politiek Peilingen

BoerBurgerBeweging zakt iets weg, JA21 wint terrein

BoerBurgerBeweging (BBB) zakt iets terug in de peiling die Maurice de Hond afgelopen zondag (23 oktober) heeft gepubliceerd. De partij van Caroline van der Plas (foto) komt uit op 12 zetels, een verlies van drie zetels ten opzichte van vorige week. JA21 met partijleider Joost Eerdmans is daarentegen bezig aan een opmars in deze peiling.
24 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden