Politiek

vlag boerenprotest

Achtergrond Stikstofstemming

Boeren bashen en andere verkiezingsthema’s

Met nog drie en een halve maand te gaan tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, is het voor de politiek zaak om vaart te maken met hun campagnes. Van haast is er nu evenwel nog weinig te merken. De politici die doorgaan, vieren nog vakantie, of zijn - zoals bij het CDA - eerst nog onderlinge rekeningen aan het vereffenen.
11 Augustus 2023
Frans Timmermans

Nieuws Politiek

PvdA/GroenLinks grootste in peiling, BBB levert in

BBB levert in de jongste peiling van I&O Research zeven zetels in en zou 21 zetels behalen. De gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks staat in de voor de Tweede Kamerverkiezingen op vijf zetels winst vergeleken met de vorige peiling (toen ze nog twee losse partijen waren). De combinatie zou 28 zetels krijgen. VVD krijgt er drie zetels bij en stijgt naar 25.
20 Juli 2023
poppe

Opinie Krijn J. Poppe

Boer Koekoek en de BoerBurgerBeweging

Deze zomer kun je naar Hollandscheveld voor een toneelstuk over Boer Koekoek. Goede reden om de studie '100 jaar Boer Koekoek' uit de kast te pakken. In 2012 door mijn LEI-collega Ida Terluin geschreven voor een seminar dat prof. Dirk Strijker vanuit de Rijksuniversiteit Groningen organiseerde over plattelandspartijen, met het eeuwfeest van Hendrik Koekoek als aanleiding.
19 Juni 2023
Europese Commissie Frans Timmermans

Nieuws Green Deal

Timmermans haalde alles uit kast voor groen plan

Het Agri comité van het Europese parlement heeft zich gisteren uitgesproken tegen de natuurherstelwet en de maatregelen voor halvering van het gebruik van synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Een zware tegenvaller voor vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en Milieu commissaris Virginijus Sinkevičius. Naar nu blijkt hebben beide heren alles uit de kast getrokken om steun te krijgen in het parlement.
24 Mei 2023
BoerBurgerBeweging

Nieuws Politiek

BBB in peiling meer dan dubbele aantal zetels VVD

De VVD is in de peiling van Maurice de Hond gezakt naar minder dan de helft van de zetels van BoerBurgerBeweging (BBB). Als er nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, houdt de VVD van de huidige 34 zetels in de Kamer er maar 17 over. De BBB groeit van haar ene zetel naar tot 36 zetels.
24 April 2023
Pieter Omtzigt

Nieuws Peiling Tweede Kamer

BBB en Omtzigt garant voor politieke aardverschuiving

Als Pieter Omtzigt zich aansluit bij de BoerBurgerBeweging en er nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, haalt BBB meer dan een derde van alle zetels halen: 53. Dat blijkt uit de jongste peiling van Maurice de Hond.
27 Maart 2023
Henk Vermeer

Interview Henk Vermeer

'BBB klaar voor verkiezing als kabinet nu valt'

BoerBurgerBeweging (BBB) houdt er rekening mee dat het kabinet valt voor de geplande verkiezingen in 2025 en is klaar voor Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt Henk Vermeer, medeoprichter en ambtelijk secretaris van BBB in de Tweede Kamer in een vraaggesprek met Boerenbusiness. 
20 Maart 2023
melkveebedrijf koeien sloot waterkwaliteit weidegang stikstof

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging doet ook bij waterschappen goed

BoerBurgerBeweging (BBB) lijkt ook bij de waterschappen op een grote winst te kunnen rekenen. Dit meldt de Unie van Waterschappen uit de stemgegevens van 12 van de 21 waterschappen. Ook WaterNatuurlijk en de PvdA lijken goed te scoren. De partijen 50plus, CDA en VVD blijven achter en verliezen zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2019. 
16 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden