Bedrijfsnieuws Rabobank

banken financieel rabobank

Nieuws Stikstof

Rabobank gaat schuld van boeren niet kwijtschelden

Rabobank gaat schulden van agrarisch ondernemers niet kwijtschelden. De Tweede Kamer nam onlangs een motie aan waarin staat dat banken mee kunnen betalen aan de landbouwtransitie om zo uit de stikstofcrisis te komen. Wel ziet de bank een leidende rol voor zichzelf weggelegd. Dit heeft een woordvoerder van de bank aan Nu.nl laten weten.  
13 Juli 2022
geld landbouwinkomen

Nieuws Financiering

Rabobank richt pijlen op koplopers in de landbouw

Rabobank blijft open voor nieuwe boerenklanten en zal zich daarbij richten op koplopers in de agrarische sector. Dat meldt de bank vandaag tegenover Boerenbusiness. Vrijdag publiceerden we al dat de bank door de stikstofplannen bij een financieringsaanvraag scherper gaat kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer.
23 Juni 2022
rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank haalt de teugels bij financiering aan

Rabobank gaat bij een aanvraag voor financiering of herfinanciering van een agrarisch bedrijf scherper kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer. Deze aanscherping in de kredietverlening volgt na de presentatie van stikstofplannen van het kabinet vorige week, die aansturen op een sanering van de veestapel met circa 30%. Dit melden bronnen binnen de bank aan Boerenbusiness. De exacte invulling van het plan is nog niet bekend, maar Rabobank komt waarschijnlijk later vandaag met een verklaring.
17 Juni 2022
inflatie

Nieuws Rabobank

Inflatie leidt tot milde recessie eind dit jaar

De Nederlandse economie krimpt naar verwachting licht in het laatste kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar. Vanaf het tweede kwartaal van 2023 groeit de economie dan waarschijnlijk weer, schrijven specialisten van de Rabobank in hun kwartaalstudies.
9 Juni 2022
melkveebedrijf grasoogst Agrifoto3

Nieuws Financiering

Rabobank gaat door met duurzaamheidskorting

Rabobank maakt de rentekorting van 0,2% voor duurzame melkveehouders definitief. Sinds juni vorig jaar hebben ruim 500 melkveehouders gebruikt gemaakt van 'rentekorting in ruil voor extra duurzaamheid', stelt de bank.
23 Mei 2022
grond koeien Friesland

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Friese boeren die extra grond willen kopen om te extensiveren, maar het financiële plaatje niet rond krijgen, kunnen aankloppen bij Grondcoöperatie Rijkdom. Gisteren werd de coöperatie officieel gepresenteerd, maar de eerste grond is al aangekocht.
19 Mei 2022

BB TV René Veldman

'Varkensprijs omhoog, maar markt blijft onzeker'

Hoewel de varkensprijzen dit voorjaar fors zijn opgelopen, is de lucht in de sector nog niet geklaard. Volgens René Veldman, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank, zijn de vooruitzichten onzeker. Hij ziet geen directe aanleiding voor een verdere stijging van de varkensprijs.
22 April 2022
rabobank

Nieuws Landbouwtransitie

'Rabobank hoeft geen leningen af te schrijven'

Rabobank bestrijdt dat de bank leningen moet afschrijven door de transitie naar kringlooplandbouw. 'Kamerleden Joris Thijssen en Tjeerd de Groot trokken vorige week in het debat met ministers Henk Staghouwer en Christianne van der Wal fel van leer tegen Rabobank en de financiering van de agrarische sector.
19 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief