Bedrijfsnieuws Rabobank

Food Hub Rabo Food Forward

Interview Rabo Food Forward

'Geloof in jezelf en pak je kansen als ondernemer'

“Er zijn zoveel mooie ideeën die leven in de hoofden van alle voedselondernemers in dit land. Alleen de vraag is: zien ze op dit moment de mogelijkheden om die te realiseren”, zegt Anna van der Bijl, projectmanager Food & Agri bij de Rabobank. Van der Bijl is voor de bank trekker van Rabo Food Forward. Vandaag wordt op de Floriade in Almere een volgende stap gezet met de lancering van het Food Forward Membership, een netwerk dat een soort loket moet worden om spelers op het gebied van toekomstbestendige voedseloplossingen aan elkaar te verbinden.
5 Oktober 2022

BB TV Danielle Duijndam

'Hoge zuivelprijzen zijn een blijvertje'

De zuivelprijzen zijn in de voorbije maanden hoog opgelopen. Samen met vlees zijn boter en kaas aanjagers van de hoge voedselinflatie. Volgens Danielle Duijndam, zuivelanalist bij Rabobank, zijn de hoge prijzen waarschijnlijk blijvend. Tegelijkertijd ligt vraaguitval op de loer en veranderen consumenten hun bestedingspatronen.
28 September 2022
supermarkt inflatie kassa voedselprijs

Nieuws Economie

Rabobank: economische groei komt tot stilstand

De aanhoudende inflatie resulteert er in dat de. Nederlandse economie eind dit jaar en begin 2023 begint te krimpen. Over heel 2022 komt de economische groei uit op 4,7%, maar deze loopt terug naar 0,2% in 2023.
8 September 2022
Stefaan Decreane

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

Rabobank benoemt de Belg Stefaan Decraene tot nieuwe topman. Decraene volgt in de loop van dit najaar Wiebe Draijer op als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank voor een termijn van vier jaar. Draijer stopt per 1 oktober na afronding van zijn tweede termijn.
5 September 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

De Rabobank presenteerde vandaag de resultaten van de bank over de eerste helft van 2022. Naast de financiële prestaties van de bank werd er in de persbijeenkomst ook verder ingegaan op de stikstofproblematiek die agrarisch Nederland in zijn greep houdt.
11 Augustus 2022
rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daarbij een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.
11 Augustus 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Rabobank ziet tekorten in varkenshouderij oplopen

De voerwinsten in de varkenshouderij blijven ver achter bij het langjarig gemiddelde. Daarbij heeft de sector om te gaan met twee grote onzekerheden: het stikstofbeleid en de dreiging van Afrikaanse varkenspest. In toenemende mate kloppen ondernemers bij Rabobank aan voor extra financiën, zo laat sectormanager René Veldman desgevraagd weten. 
26 Juli 2022
rabobank

Nieuws Zuivelmarkt

Rabobank verwacht geen forse melktoename

De uitdagingen van ons omringende landen bij de melkproductie verschillen niet zoveel van die van Nederland. Dat blijkt uit een analyse die de Rabobank vandaag (20 juli) heeft gepubliceerd. Deze landen hebben ook te maken met de duurzaamheidsthema's dierenwelzijn, biodiversiteit (waaronder stikstof) en klimaat. Verder hebben alle landen last van de hogere kosten. Consumenten zullen volgens de bank de komende maanden meer moeten neertellen voor zuivelproducten. Verder verwacht de bank dat Nederlandse melkveehouders de productie niet flink gaan opvoeren. 
20 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox