Bedrijfsnieuws Rabobank

grond koeien Friesland

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Friese boeren die extra grond willen kopen om te extensiveren, maar het financiële plaatje niet rond krijgen, kunnen aankloppen bij Grondcoöperatie Rijkdom. Gisteren werd de coöperatie officieel gepresenteerd, maar de eerste grond is al aangekocht.
19 Mei 2022

BB TV René Veldman

'Varkensprijs omhoog, maar markt blijft onzeker'

Hoewel de varkensprijzen dit voorjaar fors zijn opgelopen, is de lucht in de sector nog niet geklaard. Volgens René Veldman, sectormanager varkenshouderij bij Rabobank, zijn de vooruitzichten onzeker. Hij ziet geen directe aanleiding voor een verdere stijging van de varkensprijs.
22 April 2022
rabobank

Nieuws Landbouwtransitie

'Rabobank hoeft geen leningen af te schrijven'

Rabobank bestrijdt dat de bank leningen moet afschrijven door de transitie naar kringlooplandbouw. 'Kamerleden Joris Thijssen en Tjeerd de Groot trokken vorige week in het debat met ministers Henk Staghouwer en Christianne van der Wal fel van leer tegen Rabobank en de financiering van de agrarische sector.
19 April 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022
Oekraine economie

Nieuws Rabobank

'Oorlog Oekraïne raakt ook Nederlandse economie'

De oorlog in Oekraïne raakt ook de Nederlandse economie. Die groeit dit en volgend jaar waarschijnlijk minder hard dan afgelopen jaar, stelt Rabobank in haar Economisch Kwartaalbericht. De bankeconomen gaan uit van een economische groei van 3,1% in 2022 en 1,2% in 2023.
8 Maart 2022
melk zuivel

Nieuws Rabobank

'Mondiaal tekort aan melk houdt hoge prijzen in stand'

De daling van de melkproductie in de 27 Europese landen en het Verenigd Koninkrijk zet dit jaar door. 'Hierdoor blijven er bijna geen zuivelproducten over voor de export. Het beperkte aanbod houdt ook de huidige melkprijs in stand', schrijven specialisten van Rabobank in een nieuw rapport.
8 Maart 2022
euro inflatie

Nieuws RaboResearch

Hogere kosten voor groot deel op bordje van boer

Supermarkten zijn en blijven terughoudend in het verhogen van consumentenprijzen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor verdere opwaartse druk op veel grondstofprijzen. Een groot deel van de kostenstijgingen dreigen voor rekening te komen van de keten: voedselproducenten en boeren. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch. 
4 Maart 2022
euro portemonnee inflatie

Nieuws Inflatiemonitor

Rabobank rekent op hogere inflatie

Rabobank verwacht dat de inflatie over heel 2022 hoger uitvalt dan eerder gedacht. De bank stelt haar inflatieprognose voor dit jaar naar boven toe bij tot 5,5%. Dat was eerder nog 4,2%. De oorlog in Oekraïne resulteert in hogere prijzen voor energie, voedsel en grondstoffen.
2 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief