Bedrijfsnieuws Rabobank

Stefaan Decreane

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

Rabobank benoemt de Belg Stefaan Decraene tot nieuwe topman. Decraene volgt in de loop van dit najaar Wiebe Draijer op als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank voor een termijn van vier jaar. Draijer stopt per 1 oktober na afronding van zijn tweede termijn.
5 September 2022
melkveebedrijf koeien

Nieuws Rabobank

Rabobank: melkveehouderij is kwetsbare sector

De Rabobank presenteerde vandaag de resultaten van de bank over de eerste helft van 2022. Naast de financiële prestaties van de bank werd er in de persbijeenkomst ook verder ingegaan op de stikstofproblematiek die agrarisch Nederland in zijn greep houdt.
11 Augustus 2022
rabobank

Nieuws Rabobank

Rabobank zet 10% meer leningen uit in agri sector

De kredietportefeuille van de Rabobank is in het eerste halfjaar met €15,4 miljard gestegen naar €432,6 miljard. De Food & Agri sector blijft voor de bank daarbij een belangrijke markt, zo blijkt uit de vandaag (donderdag 11 augustus) door de bank gepresenteerde halfjaarcijfers.
11 Augustus 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws Varkens

Rabobank ziet tekorten in varkenshouderij oplopen

De voerwinsten in de varkenshouderij blijven ver achter bij het langjarig gemiddelde. Daarbij heeft de sector om te gaan met twee grote onzekerheden: het stikstofbeleid en de dreiging van Afrikaanse varkenspest. In toenemende mate kloppen ondernemers bij Rabobank aan voor extra financiën, zo laat sectormanager René Veldman desgevraagd weten. 
26 Juli 2022
rabobank

Nieuws Zuivelmarkt

Rabobank verwacht geen forse melktoename

De uitdagingen van ons omringende landen bij de melkproductie verschillen niet zoveel van die van Nederland. Dat blijkt uit een analyse die de Rabobank vandaag (20 juli) heeft gepubliceerd. Deze landen hebben ook te maken met de duurzaamheidsthema's dierenwelzijn, biodiversiteit (waaronder stikstof) en klimaat. Verder hebben alle landen last van de hogere kosten. Consumenten zullen volgens de bank de komende maanden meer moeten neertellen voor zuivelproducten. Verder verwacht de bank dat Nederlandse melkveehouders de productie niet flink gaan opvoeren. 
20 Juli 2022
Lely Sphere

Nieuws Lely, Rabo en FrieslandCampina

Stormloop op stikstofpilot met Lely Sphere

Er is onder melkveehouders zeer veel animo om mee te doen aan de pilot voor stikstofreductie met de Lely Spere. Hierin trekt de machinebouwer samen op met FrieslandCampina en Rabobank. In deze pilot is ruimte voor het plaatsen van 96 Lely Spheres, verspreid over Nederland. 'Binnen twee uur was de pilot al ruim overschreven', aldus Lely.   
15 Juli 2022
banken financieel rabobank

Nieuws Stikstof

Rabobank gaat schuld van boeren niet kwijtschelden

Rabobank gaat schulden van agrarisch ondernemers niet kwijtschelden. De Tweede Kamer nam onlangs een motie aan waarin staat dat banken mee kunnen betalen aan de landbouwtransitie om zo uit de stikstofcrisis te komen. Wel ziet de bank een leidende rol voor zichzelf weggelegd. Dit heeft een woordvoerder van de bank aan Nu.nl laten weten.  
13 Juli 2022
euro landbouwinkomen

Nieuws Financiering

Rabobank richt pijlen op koplopers in de landbouw

Rabobank blijft open voor nieuwe boerenklanten en zal zich daarbij richten op koplopers in de agrarische sector. Dat meldt de bank vandaag tegenover Boerenbusiness. Vrijdag publiceerden we al dat de bank door de stikstofplannen bij een financieringsaanvraag scherper gaat kijken naar het toekomstperspectief van de betreffende boer.
23 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden