Sensus

Cosun Hans Meeuwis

Interview Hans Meeuwis

'Bietenteelt moet renderen voor onze Cosun-leden'

Voedingsconcern Cosun, waar onder meer suikerproducent Cosun Beet Company, fritesconcern Aviko en inulineproducent Sensus onder vallen, voert de komende jaren een nieuwe strategie uit. Het moet bij het coöperatief bedrijf leiden tot structureel hogere financiële prestaties en dus ook een beter rendement voor de aangesloten leden. 'We moeten met zijn allen trots zijn op wat we doen', aldus de nieuwe topman Hans Meeuwis.
11 Februari 2022
Boerenbusiness

Inside Cichorei

Verwerking cichorei in België krijgt stevige impuls

Beneo, 's werelds grootste producent van inuline, gaat de productiecapaciteit flink verhogen. Een miljoeneninvestering moet ervoor zorgen dat er flink meer cichorei verwerkt kan worden in België en Chili. Volgens het Nederlandse Sensus onderstreept het de groei van de inulinemarkt.
1 December 2021
cichorei

Aangeboden door Sensus

Cichoreitelers gezocht voor grote vraag naar inuline

De groeiende vraag naar inuline wereldwijd houdt aan. Reden om het areaal cichorei verder uit te breiden. Sensus zoekt telers om daar invulling aan te geven. De verwerker is onlangs gestart met de contractering voor 2022 en betaalt een toeslag bovenop de bestaande voorwaarden.
12 Oktober 2021
rooien cichorei aardappelrooier

Inside Cichorei

Staart groeiseizoen brengt schwung in cichoreioogst

Een relatief warme en zonnige septembermaand heeft de cichorei goed gedaan. De campagne is precies een maand op weg en verwerker Sensus ziet de rendementen nog steeds oplopen. Zowel de wortelopbrengsten als de inulinegehaltes zorgen voor een positieve stemming.
6 Oktober 2021
cichorei

Nieuws Akkerbouw

Sensus breidt areaal cichorei uit na slecht jaar

De oogst van cichorei is inmiddels afgerond. De verwerker Sensus meldt dat er een goede vraag is naar inuline maar dat de opbrengsten afgelopen seizoen tegenvallen. Het komende seizoen bereid Sensus het areaal cichorei uit om de vraag bij te houden.
5 Februari 2021
cichorei

Aangeboden door Sensus

Sensus zoekt telers voor uitbreiding cichorei-areaal

De afzetmarkt voor inuline laat wereldwijd een stabiele groei zien. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, wordt gezocht naar nieuwe cichoreitelers. 'Cichorei kan voor een goede risicospreiding binnen het bouwplan zorgen', vertelt René Schunselaar, manager agro bij Sensus.
13 Oktober 2020
oogsten cichorei

Inside Campagne 2020

Gemiddelde cichoreioogst bestaat dit jaar niet

De oogst van cichorei is inmiddels een maand onderweg. De opbrengsten lopen dit jaar zeer uiteen, wat een direct gevolg is van de moeizame start in het voorjaar. Wel stemmen het inulinegehalte en tarrapercentage inmiddels tot tevredenheid.
29 September 2020
suikerbieten bietenzaaien cichorei

Nieuws Cichorei

Goede cichoreigroei dit jaar extra belangrijk

Een langer zaaiseizoen en iets lagere, maar gemiddeld voldoende plantenaantallen. De opbrengst van cichorei zal dit jaar vooral bepaald worden door de omstandigheden gedurende het groeiseizoen. Kunnen telers voldoen aan de onverminderde vraag naar inuline?
20 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox